Controale la Opel, după suspiciuni de manipulare a emisiilor: constructorul a confirmat verificarea fabricilor din Russelsheim și Kaiserslautern

de Paul Cosma
Luni, 15.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Procurorii din Germania au controlat fabricile Opel din Russelsheim și Kaiserslautern în căutarea de probe într-un posibil dosar de trucare a emisiilor diesel. Controalele au fost confirmate de constructorul german, care nu a oferit alte detalii.

Autoritățile din Germania au început o serie de verificări la fabricile Opel, în ceea ce poate deveni un nou scandal al emisiilor diesel.

Potrivit presei locale, un număr de 95.000 de mașini Opel ar fi folosit softuri de manipulare a emisiilor diesel, fiind vizate modelele Insignia, Zafira și Cascada din anii 2012, 2014 și 2017.

În urma informațiilor publicate de presa germană, procurorii au mers luni în control la fabricile Opel din Russelsheim și Kaiserslautern.

"Opel confirmă că procuratura din Frankfurt efectuează investigații în cursul procedurilor preliminare privind emisiile de la fabricile din Russelsheim și Kaiserslautern. Nu putem să facem comentarii cu privire la detaliile privind ancheta în curs de desfășurare. Compania cooperează pe deplin cu autoritățile, iar Opel reafirmă că vehiculele sale respectă reglementările aplicabile,” a transmis constructorul auto.

Grupul PSA, ce deține Opel și Vauxhall, a refuzat să comenteze pe marginea acestui subiect.

Modelele vizate de anchetă, respectiv Insignia, Zafira și Cascada, au fost dezvoltate și lansate în perioada în care Opel se afla în posesia General Motors.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru