Cotă de piață record pentru mașinile electrice și hibride în România: 7.7% în luna septembrie, cu peste 800 de unități

de Daniel Popescu
Miercuri, 14.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mașinile electrice și hibride au ajuns la o cotă de piață record în România în luna septembrie, de 7.7%, după înmatricularea a 827 de unități. La nivelul primelor nouă luni ale anului, cota de piață este de 6.4%.

Înmatriculările de mașini electrice și plug-in hybrid au continuat să înregistreze creșteri susținute în luna septembrie. În plus, înmatriculările generale au crescut cu 80% în septembrie.

Cu toate acestea, un raport al Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) arată că mașinile electrice și hibride au ajuns la o cotă de piață record în luna septembrie.

Astfel, românii au înmatriculat 827 mașini electrice și hibride în luna septembrie, corespunzător unei cote de piață de 7.7%, care nu a mai fost atinsă niciodată în România. Astfel, a fost doborât recordul de 7.1% din luna august.

În același timp, motoarele pe benzină rămân preferatele românilor cu o cotă de piață de 71.1% datorită celor 7.667 de unități înmatriculate, în timp ce cota de piață a mașinilor diesel a fost de numai 21.2% ca urmare a celor 2.284 unități. De altfel, aceasta este una dintre cele mai mici cote de piață pentru diesel din acest an.

Pentru primele nouă luni ale anului, totalul mașinilor electrice și hibride înmatriculate a ajuns la 5.389 unități, corespunzător unei cote de piață de 6.4%, în creștere puternică de la valoarea de numai 4.1% din aceeași perioadă a anului trecut.

Mașinile pe benzină au fost preferate de 55.700 de români, echivalentul unei cote de piață de 66.6%, în timp ce mașinile diesel au fost alese de 27% dintre clienți prin prisma celor 22.539 unități înmatriculate.

Este important de menționat că, în cadrul statisticilor oferite de APIA, mașinile cu sisteme mild-hybrid nu sunt incluse în datele pentru înmatriculările de mașini electrice și hibride.

Via APIA

Comentarii (1)

  • si la masinile sh cat reprezinta cota?
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru