Coupe și speedster: Aston Martin lansează ediția specială Vantage V12 Zagato Heritage Twins

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 22.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin împreună cu carosierul italian Zagato au lansat Vantage V12 Zagato Heritage Twins. Pachetul special este alcătuit dintr-un coupe și un speedster, iar ambele modele au fost echipate cu motorul V12 de 5.9 litri cu 600 CP.

În 2019, casa de design Zagato a împlinit 100 de ani de la înființare, iar Aston Martin, producătorul cu care a colaborat în nenumărate rânduri în ultimii 60 de ani, a lansat pe piață noul DBS GT Zagato. Modelul a fost descris drept un cadou oferit de Aston Martin cu ocazia centenarului Zagato.

Acum, cele două companii au anunțat debutul ediției Vantage V12 Zagato Heritage Twins. Britanicii împreună cu carosierul italian au pregătit un coupe și un speedster bazat pe primul V12 Vantage.

Cele două companii vor asambla manual câte 19 unități coupe și 19 exemplare speedster, iar clienții le vor putea achiziționa doar împreună.

Coupe-ul pregătit va miza pe o caroserie care integrează celebra semnătură Zagato "double bubble" la nivelul plafonului, în timp ce speedster-ul mizează pe o caroserie mult mai ușoară datorită elementelor din fibră de carbon. Ambele modele vor dispune de elemente aerodinamice active, inclusiv de o aripă spate acționată electric.

Sub capota seriei Vantage V12 Zagato Heritage Twins se află motorul aspirat natural V12 de 5.9 litri care acum produce 600 de cai putere.

Oficialii celor două companii au anunțat că au primit deja comenzi ferme pentru seria Vantage V12 Zagato Heritage Twins, însă prețul pentru pachetul format din cele două modele nu a fost anunțat.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru