Criza cipurilor: Continental își reduce estimările privind producţia auto din 2021

de Paul Cosma
Joi, 05.08.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul german Continental şi-a redus estimările privind producţia de automobile şi vehicule comerciale uşoare în 2021, din cauza lipsei de semiconductori, care ar urma să persiste anul acesta.

Al doilea mare producător european de componente auto şi anvelope previzionează că producţia auto ar urma să crească anul acesta cu 8% – 10%, după ce anterior prognozase un avans de 9% – 12%. 

De asemenea, estimările privind vânzările la divizia auto în 2021 au fost revizuite în scădere, la 16,5 miliarde de euro, de la 17 miliarde de euro. 

Compania a raportat o creştere a vânzărilor de 50% în trimestrul doi din 2021, dar producţia de automobile a fost afectată de deficitul de semiconductori.

“În sectorul tehnologiilor auto, grupul simte cu siguranţă povara deficitului de cipuri,” a afirmat directorul general Nikolai Setzer. 

Toate cele cinci divizii Continental sunt reprezentate în România. Continental deţine şapte unităţi de producţie şi patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Braşov şi Iaşi. 

Via economedia.ro

Comentarii (1)

  • mircea badea
    nu mai trimit chinezii cipuri peste granita?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru