Criza mondială de cipuri: BMW forțat să elimine sistemul Head-up Display din oferta mai multor modele

de Alexandru Monenciu
Vineri, 29.10.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, sistemul Head-up Display a fost scos de pe mai multe modele BMW comercializate în Germania. Constructorul bavarez ar fi luat această măsură din cauza crizei mondiale de semiconductori.

Criza mondială de semiconductori a forțat majoritatea producătorilor de automobile să ia unele decizii în ceea ce privește producția sau livrarea de modele. Dacă unii s-au văzut nevoiți să suspende activitatea mai multor uzine, alții au decis să livreze noile mașini fără unele dotări.

Potrivit celor de la Bimmer Today și bavarezii de la BMW se văd acum nevoiți să scoată sistemul Head-up Display de pe mai multe modele comercializate în Germania. Această dotare era inclusă în pachetul Innovation, alături de farurile laser, tehnologia Driving Assistant și altele.

Dacă înainte costa 3.650 de euro în cazul Seriei 3, acum (fără Head-up Display) pachetul este oferit pentru suma de 2.500 de euro numai pentru versiunile M340i, M340d și 330e.

De asemenea, toate modelele Seria 4 vin fără Head-up Display, singurele excepții fiind M440i și M440d. Sistemul lipsește și din oferta SUV-urilor X3 și X4, în afară de versiunile M40i, M40d și 30e.

Povestea se repetă și în cazul modelelor Z4, Seria 1 și Seria 2, unde doar versiunile M Performance pot fi echipate cu Head-up Display.

Aceeași sursă susține că BMW și-ar fi informat clienții din Germania încă din luna februarie despre această situație neplăcută.

Mai mult, unele modele nu ar putea fi echipate nici cu sistemul audio Harman Kardon.

via Bimmer Today

Comentarii (6)

  • Atat timp cat se poate drifting cu ele, pot scoate si airbaguri, semnalizatoarele (oricum nefolosite de cocalari) si tot ce se poate. Fum sa iasa din anvelope, ca pentru asta sunt vandute.
    7 16
  • Flanel
    ce oftica ai in tine, ha ha ha.
    Un sfat. Nu lasa inima sa ti se umple de ura pentru ca ura e o boala grea care n-are leac.
    Bine, eu sper totusi ca esti un simplu troll. Daca nu, tare mila mi-e de tine.
    16 8
  • @Flanica
    Poti sta linistit, cand vezi pe cineva ca se uita la unul cu BMW, sa nu crezi ca il invidiaza pentru ce masina are, priveste doar un cocalar.
    A se viziona de la minutul 3:45
    https://youtu.be/_4R6rvA89Ec
    Mare dreptate are omul!
    Niste jegosi si marlani care isi iau troace si se cred regii soselelor.
    7 15
  • Mircea Badea
    pacat..au scutit nimic..

    eu as face obligatoriu in ue head-upul
    0 5
  • Chiar toți?
    Faptul ca-ți permiți să vorbește in așa hal te duce cu mult sub cei pe care-i blamezi… indiferent că conduc BMW sau orice alta mașina… chiar nu înțeleg care este scopul și ce obții când postezi asemenea comentarii… hai să văd ce poți, dă-i să sune ;)
    10 1
  • Seriff
    @Fanel, acrii strugurii? Ai da orice macar sa te urci intr-un Bmw.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru