Cu gândul doar la performanță: Audi a înregistrat denumirea "RS Q8"

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 02.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi nu glumește când spune că vrea o gamă completă de SUV-uri de performanță. Nemții au înregistrat denumirea "RS Q8", un SUV de top, anticipat de conceptul Q8 Sport.

Tendința este cât se poate de clară: oamenii vor SUV-uri, iar constructorii vin cu o ofertă generoasă. În cazul Audi, gama de SUV-uri se extinde în fiecare an, iar următorul model pe lista nemților este Q8.

Totodată, Audi știe că există o piață bună și pentru SUV-urile de performanță, segment unde în acest moment nu există foarte multe oferte. Pentru a genera și mai multă activitate în zona amintită mai sus, Audi are în plan o versiune de performanță a viitorului Q8.

Pentru a ne demonstra că lucrurile sunt cât se poate de serioase, oficialii Audi au înregistrat denumirea "RS Q8" la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală.

După cum deja știți, Audi a anticipat acest model de serie cu ajutorul conceptului Q8 Sport (foto). Prototipul a debutat în cadrul Salonului Auto de la Geneva și oferă un sistem de propulsie format dintr-un motor V6 de 3.0 litri, un compresor electric și un pachet micro-hibrid. Puterea totală ajunge la 476 de cai, iar cuplul maxim se oprește la 700 Nm.

Audi Q8 Sport Concept este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 4.7 secunde, iar viteza maximă se oprește la 275 km/h.

Via | Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru