Cupra devine partenerul ABT în noua serie Extreme E: competiția de rally-raid cu mașini electrice debutează în 2021

de Cornel Șocariciu
Marti, 20.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cupra a devenit partenerul principal ABT Sportsline în viitoarea serie Extrem E. Competiția de rally-raid cu mașini electrice va debuta în 2021, iar în calendar au fost programate cinci etape.

Extreme E Series este o competiție de rally-raid care se va desfășura exclusiv cu mașini electrice. Organizatorii au anunțat că primul sezon al Extreme E Series va avea loc în 2021 și va avea un calendar cu cinci etape.

Cupra, sub-brandul de performanță Seat, a anunțat că se va implica activ în noua competiție, iar recent, spaniolii au semnat un parteneriat cu echipa ABT Sportsline.

Toate echipele înscrise în Extreme E vor folosi modelul Odyssey21 dezvoltat de Spark Racing Technology. Mașina pregătită de firma din Franța va avea o masă totală de 1.650 de kilograme, un sistem de tracțiune integrală și un motor electric amplasat central capabil să dezvolte peste 540 CP. Totodată, designul exterior va fi stabilit de fiecare echipă în parte.

Toate echipele care participă în Extrem E trebuie să aibă două echipaje (pilot - copilot). Pentru cei de la ABT Sportsline va pilota Mattias Ekström, campion în DTM și în Mondialul de Rallycross, al doilea pilot urmând să fie anunțat în perioada următoare.

Conform regulamentului, ABT Sportsline trebuie să completeze echipa cu un pilot de sex feminin.

"Extreme E este un mix între Raid și Rallycross, cursele urmând să se desfășoare în medii diferite pe trasee marcate folosind GPS-ul. În plus, oferă multe promisiuni în ceea ce privește dezvoltarea mașinilor electrice prin prisma colectării informațiilor despre software și modalități de recuperare a energiei", a declarat Mattias Ekström.

Conform oficialilor Cupra, unul dintre motivele pentru care vor lua parte la Extreme E constă în colectarea datelor pe care inginerii le vor putea utiliza în dezvoltarea viitoarelor mașini electrice de serie.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru