Cupra dezvăluie planurile pentru gama de modele: spaniolii nu vor mai lansa modele cu motoare cu combustie internă după 2026

de Daniel Popescu
Marti, 22.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cupra, brandul de performanță al celor de la Seat, va lansa ultimul său model cu motor cu combustie internă în 2026, înainte de a se concentra exclusiv pe dezvoltarea de modele electrice.

Cupra, divizia de performanță a constructorului spaniol Seat, își conturează deja strategia pentru următorii ani.

În contextul în care unele țări europene își propun deja să interzică vânzarea de mașini cu motoare diesel și pe benzină undeva în preajma anului 2030, oficialii mărcii Cupra și-au stabilit un obiectiv ambițios: ultimul model alimentat cu carburant tradițional va fi lansat în 2026.

"În 2026 vom avea ultimul SOP (n.r - Start Of Production, start de producție) pentru un model complet nou cu motor cu combustie internă", a precizat Alejandro Mesonero-Romanos, designerul-șef al Seat, pentru publicația britanică Autocar.

Declarația a fost oferită de Mesonero-Romanos înainte ca acesta să plece de la Seat pentru a lucra pentru Renault.

Cupra va lansa primul său model electric în 2021, iar acesta va avea la bază prototipul el-Born (foto), care a fost prezentat oficial în vara acestui an. Nu este clar ce sistem de propulsie electric vor alege spaniolii, însă aceștia au menționat anterior că viitorul Cupra el-Born va putea accelera de la 0 la 50 km/h în 2.9 secunde.

De asemenea, versiunea de serie va avea sistemul Dynamic Chassis Control Sport (DCC Sport) pentru o dinamică superioară.

În plus, bateria va avea o capacitate netă de 77 kWh și va oferi o autonomie de până la 500 de kilometri.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru