Cupra va deschide listele de comenzi pentru Formentor în luna iulie: SUV-ul de performanță cu până la 310 CP este asamblat la Martorell

de Cornel Șocariciu
Joi, 25.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cupra Formentor, SUV-ul dezvoltat de sub-brandul de performanață deținut de Seat, va fi disponibil pentru comandă începând cu luna iulie. Livrările vor demara în toamna anului curent.

La începutul lunii martie, Cupra, sub-brandul de performanță aflat sub umbrela SEAT, a prezentat noul Formentor. Primul model de sine stătător dezvoltat de Cupra este un SUV de performanță disponibil în cu două motorizări.

Acum, Wayne Griffiths, CEO-ul Cupra, a testat unul dintre primele exemplare de serie Formentor. Alături de oficialul Cupra s-a aflat și Jordi Gené, fost pilot în cadrul World Touring Car Championship.

"Formentor este primul model de sine stătător dezvoltat de Cupra și reprezintă un punct important în proiectul nostru de a cuceri cât mai mulți pasionați. Formentor va deveni un pilon al mărcii și marchează începutul unei etape interesante", a declarat CEO-ul Cupra.

Confom reprezentanților diviziei de performanță, viitorul Cupra Formentor va fi produs pe liniile de asamblare ale uzinei din Martorell, Spania. Listele de comenzi vor fi deschise începând cu luna iulie, urmând ca livrările să debuteze în toamna anului curent.

Cupra Formentor va fi disponibil într-o versiune plug-in hybrid.

Sistemul de propulsie este format dintr-un motor pe benzină de 1.4 litri cu 150 CP și un motor electric cu 115 CP. În total, sistemul PHEV dezvoltă 245 CP și 400 Nm, iar bateria de 13 kWh asigură o autonomie electrică de circa 50 de kilometri.

A doua motorizare propusă de Cupra este una convențională. Producătorul oferă un motor pe benzină de 2.0 litri cu 310 CP și 400 Nm cuplat la un sistem de tracțiune integrală 4Drive și la o transmisie automată DSG.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru