Curierii, înlocuiți de roboți: Ford a cumpărat roboți cu aspect uman pentru transportul coletelor cu utilitarele sale

de Daniel Popescu, Foto: Ford
Miercuri, 08.01.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a cumpărat doi roboți cu aspect uman pe care îi va folosi pentru a transporta pe distanțe scurte coletele transportate de șoferi cu utilitarele sale.

În ultimii ani, Ford s-a implicat într-o serie de proiecte care au obiectiv să îmbunătățească eficiența transportului de colete cu mașinile utilitare.

De data aceasta, constructorul american a anunțat că a devenit primul client al robotului Digit, care este echipat cu picioare și brațe pentru a semăna cât mai mult cu o ființă umană.

Robotul Digit este capabil să ridice un colet din mașină și să se deplaseze singur pentru a livra coletul în locul indicat. Digit poate urca și coborî scări, semn că robotul poate fi folosit pentru a transporta colete la apartamentele blocurilor. Totusi, reprezentanții Ford afirmă că Digit este potrivit pentru transportul "pe ultimii 20 de metri ai livrării".

După ce își îndeplinește misiunea, robotul se poate plia ușor pentru a fi depozitat în mașină până la următoarea livrare.

Oficialii Ford menționează că principalul avantaj al lui Digit este că simplifica misiunea curierilor obișnuiți, care vor avea astfel mai puține colete de transportat.

Interesant este că Digit primește informații concrete despre livrare prin intermediul unor hărți actualizate în timp real prin cloud, la care robotul are acces în permanență.

"Pe măsură ce vânzările online continua să crească, credem că roboții îi vor ajuta pe clienții noștri să consolideze afacerile prin livrări mai eficiente și mai accesibile", afirma oficialii Ford.

Via Ford

Comentarii (7)

  • hazard
    din pacate, asta e viitorul.
    10 1
  • inexorabil
    O asemenea anomalie învederat satanistă nu se cere nici măcar băgată în seamă, darămite dezbătută…
    16 7
  • netam-nissan
    ziceam ca robotu asta cu picioare de cal e pericol frate ca nu isi ia concediu medical de lumbago si cred ca urca pe scarile alea un europalet la misto ce nu poate motostivuitorul meu

    acu il vad mai bine are de fapt picioare de tzap deci inexorabil e mai VISIONar ca toate conceptele
    ba mai mult sint sigur si asta are baterii cu sulf adica pucioasa ptiu piei drace etc
    22 2
  • https://www.therobotreport.com/digit-humanoid-agility-robotics-now-available/
    ca sa aveti datele lipsa aici.. era sa zic ca de obicei
    Nu e deloc ieftin, “in the low-mid six figures” zice Agility CEO Damion Shelton deci aproape juma de milion coco si Ford a cumparat doar doi
    Daca ia si spagi se poate amortiza in vreo 20 ani
    18 0
  • ce-ar fi daca il prindem pe la spate sa-i tragem un ciocan in cap?
    eu zic ca e o idee buna sa-i retraga lsi sa puna oameni
    5 0
  • Din pacate nu vor mai exista locuri de munca din cauza acestor roboti. Este pacat pentru omenire pentru ca vom fi someri si nu vom fi platiti
    4 2
  • Clique
    Roboți în colo, roboți în coace, dar stau și mă întreb omul în viitor ce dracu o să trebuiască să facă, o să stea ca o legumă no?
    Fiindcă așa vor băieții mari aham..
    Sauu... statul va cotiza la traiul zilnic a fiecărui om ?!
    Nu m-aș supăra
    (desigur că asta nu se v-a întâmpla)
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru