Curtea Europeană de Justiție a condamnat Germania pentru poluarea produsă de mașini

de Paul Cosma
Vineri, 18.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germania a fost condamnată de Curtea Europeană de Justiție pentru depășirea limitelor stabilite de UE la gaze toxice, în mai multe locuri din țară, timp de mai mulți ani. Comisia cere acum Germaniei să interzică diesel-urile vechi.

Germania a încălcat legislația europeană privind emisiile de NO2, în mai multe orașe din țară, a stabilit CJUE, într-un proces deschis de Comisia Europeană și care viza perioada 2010 – 2016, scrie presa din Germania, potrivit profit.ro. 

Reprezentanții industriei auto țară susțin că sentința este anacronică, pentru că situația s-a schimbat radical în ultimii ani. Chiar dacă în ultimii ani Germania a reușit să-și îmbunătățească calitatea aerului, în special datorită pandemiei, procesul a fost deschis în baza unor măsurători făcute în 2016. 

La acel moment, erau depășite valorile de emisii în 90 de orașe, care în 2019 mai rămăseseră doar 25. În 2020, emisiile erau depășite doar în șase orașe, potrivit datelor publicate de autoritățile germane. 

Acțiunea Comisiei Europene a fost inițiată în 2018, motivația fiind că Germania nu a luat nicio măsură, deși limitele au fost depășite sistematic, timp de șase ani. Decizia Curții de Justiție confirmă acuzațiile CE și spune că Germania a încălcat prevederile Directivei Clean Air a UE. 

Chiar dacă sentința nu include eventuale sancțiuni, Uniunea Europeană poate cere anumite acțiuni.

Comisia Europeană a solicitat Germaniei să facă orice este posibil pentru reducerea valorilor de NO2 sub limitele impuse. 

Reprezentanții UE au spus că Germania are mână liberă să facă orice dorește pentru a reduce emisiile. Germania a interzis circulația mașinilor echipate cu motoare diesel vechi, în mai multe orașe, în perimetrul zonelor centrale, fiind printre primele țări care au luat o astfel de măsură. 

Via profit.ro

Comentarii (18)

  • mari poluatori
    Curtea Europeana sa sanctioneze marii poluatori industriali. Acolo este marea problema, dar nimeni nu vrea sa vorbeasca despre asta. Este mai usor sa impui restrictii fraierilor de cetateni, ca ei nu comenteaza ci doar cotizeaza la bugetele de stat.
    30 6
  • Seriff
    Normal, UE= URSS
    19 13
  • Octavian
    Ii asteptam sa vina si la noi.
    In plus sa ne sanctioneze si pentru gunoaiele aruncate in natura
    (gunoaie aruncate tot de niste ... "gunoaie")
    25 1
  • Seriff
    Daca vin la noi ii ataca sobolanii de fug inapoi instant
    14 8
  • Din 2016 situatia s-a schimbat radical.
    Majoritatea jafurilor au ajuns in Romania si Bulgaria, deci studiul nu mai este corect acum, avand in vedere ca in ultimii 5 ani au scapat de putori.
    Mizeria s-a mutat in alte parti si este apreciata in Romania.
    19 12
  • Super tare asta cu condamnat, dar fara nici o sanctiune.
    Sa mai faca in continuare, ca nu patesc nimic.
    Astia care zic UE = URSS...bai treziti-va, daca era asa luau amenzi, erau trasi la raspundere. Mie mi se pare ca prea sunt tolerati la ce mizerii au facut.
    Cam asa cum se fura in Romania si raman toti cu ce fura, cam asa e si cu frectia asta.
    Mai bine taceau din gura, ca nu au facut absolut nimic de atatia ani. De peste 5 ani se stie ce se intampla si nicio masura nu se ia. Numai jegosi si corupti in comisia europeana daca nu ii amendeaza.
    9 14
  • @Mihai
    Au scapat de putori? :)) Te iau de manuta si te plimb prin toata Portugalia,Spania,Italia... si Germania de Nord-Vest sa vezi ce-au ''scapat' europenii de cazane.Dar aia e,crezi ce vrei.Ma duc sa las dieselul pornit aiurea15 min doar asa sa te oftic.
    17 15
  • Seriff
    @Mihai, are dreptate colegul, tu ai fost si in alte tari in afara de RO? Toti aveti impresia ca doar in RO sunt masini vechi, ok , fa un EUROTRIP, du-te in Barcelona de exemplu, fa niste poze prin centru, pune-le aici si dupa sa vedem ce masini au, la fel si in Praga, la fel si in Lisabona, sa mai zic de Grecia, in Germania e plin de masini vechi, repede in Ro sunt cazane, altceva mai stiti?
    Din contra in afara nu o sa vezi atatea X6 si Mercedes S klasse noi ca aici.
    22 10
  • Testarossa
    Despre ce vorbeam in stirea cu ministrul mediului pt descurajarea masinilor mai vechi de 15 ani? : Despre DIESEL!! Nemtii interzic masini mai noi de 15 ani si in special DIESEL!!. Dar baietii faini au avut grija sa-mi acorde o roaba de manute rosii :)).

    In constrast, Romanica interzice la calup si benzina si dieselu'. Destept ministru.

    Zicea domnul mari poluatori ca sa interzica marii poluatori industriali! De acord dar cu o mentiune de mare greutate: Sustinatorii fumigenelor diesel uita sau baga capul in nisip la acest aspect: DIESEL-ul trece la 5 metrii de tine prin oras iar NOx-ul se asterne fericit in plamanii tai. Nu au timp si distanta ca aceste NOx sa se astearna pe sol !! Asta e diferenta fata de marii poluatori, bineinteles daca acestia nu se afla in oras! N-ai ce sa alegi din procesorul unor romanasi! Fara intentie de a leza, asta este adevarul!

    @Mihai daca tot pornesti fumigena pentru ciuda, nu vrei sa stai in spatele ei pentru cele 15 minute? Ai ocazia sa supraveghezi masina sa observi daca merge in parametrii dupa sunetul V12 ce-l produce :)
    5 5
  • Testarossa
    @Seriff:

    "Din contra in afara nu o sa vezi atatea X6 si Mercedes S klasse noi ca aici."

    Te contrazic, fa o excursie pana in Muenchen si o sa vezi contrariul. Ba mai mult de atat, la noi nu vezi 911, Ferrari-uri fel si chip, McLaren cum vezi acolo.
    6 0
  • Vechituri vezi peste tot,Grecia,Bulgaria,Romania,,chiar si tdi uri din anii 90-2000 in Elvetia...Principalul sa treci ITP ul.Nu te frige cu suprataxe,impozite sau ITP ANUAL(zic asta de Elvetia)
    16 2
  • inexorabil
    Off topping (dar apropo de “justiţie”). Iată lumea în care este o cruce să trăieşti zi de zi în mijlocul ei:

    https://revista22.ro/actualitate-interna/dosar-penal-pe-numele-a-trei-preoti-din-vaslui-dupa-ce-au-organizat-parastasul-pentru-ion-antonescu
    12 9
  • @inexorabil
    Bai mangusta, aici se discuta despre masini nu despre popii tai. Si nu te mai gandi la topping, perversule, ca e ti-e moarta si nu o mai resuscitezi nici cu donshoarele alea de la Aventour.
    7 7
  • Seriff
    @testarosa, prietene tu pe ce planeta traiesti?Poluarea vine de la rafinarii, chiar daca nu sunt in oras si sunt langa, nu se poate respira, fiindca tot fumul e adus de vand in oras, vine si din arderi de deseuri care sunt o gramada, vine si din cauza santierelor, repede diesel e de vina, vai de capul vostru de spalati pe creier de o propaganda comunista .
    6 4
  • @Seriff
    Iar vorbesti din auzite bai sclavete incarcator-descarcator de Kaufland Ploiesti? Fugi in munti intr-o hruba daca nu iti convine poluarea de pe santiere. De ce stai in apartamentul ala de 2 lei seminte daca te deranjeaza santierele? Te-ai vazut cu wc-ul in casa si da afara din tine smecheria si altii nu au voie sau cum? Creier de amiba ce esti.
    1 8
  • Seriff
    Eu sa fug in munti, fugi tu daca nu iti convin masinile si faptul ca emana gaze pe esapament, fac asta de 100 de ani si n-a deranjat pe nimeni in afara de tine si de alti 2-3 hipsteri pensati, du-te in jungla daca te deranjeaza masinile.
    7 2
  • Seriff
    De le poluarea de pe santiere, macaroanele astea cu katchup n-au niciun gust.
    3 3
  • netam-nissan
    înțeleg c-a fost condamnată Germania, dar când o și arestează??
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru