Dacă nu o să vă placă mașinile Grupului Volkswagen, pe el trebuie să dați vina: Michael Mauer, noul designer al germanilor

de Bogdan Mirică
Vineri, 18.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Locul lui Walter da Silva în fruntea departamentului de design al Volkswagen Group va fi luat de Michael Mauer. Germanul a fost designer pentru Mercedes, Saab și Porsche.

Volkswagen continuă să opereze schimbări importante la nivel de conducere. Germanii au anunțat oficial cine va fi responsabil de designul grupului, după ce Walter da Silva, o adevărată legendă în domeniu, s-a retras din funcție în luna noimbrie.

În locul lui da Silva a fost numit Michael Mauer, în vârstă de 53 de ani, și el cu o experiență considerabiă în acest domeniu. Mauer și-a început cariera la Mercedes în anul 1986 și a fost responsabil pentru designul unor modele reprezentative din gamă. Este vorba despre A-Klasse, SLK și SL. De asemenea, Mauer s-a ocupat și de aspectul modelelor Smart.

Esential 1986 este anul în care a început cariera designerului Michael Mauer.
În anul 2000 a părăsit Mercedes pentru Saab, unde a fost numit director executiv. Germanul a trecut apoi în tabăra Porsche în anul 2004 și a fost responsbail de estetica modelului Cayenne lansat în 2007, de actualul Panamera și chiar de supercarul momentului: Porsche 918 Spyder.

Pe lângă înscăunarea lui Mauer, Volkswagen a numit alți oameni și în celelalte departamente.

Ulrich Eichron a devenit responabil de cercetare și dezvoltare, Fred Kappler a devenit șeful vânzărilor, iar Wolfram Thomas cel care coordonează producția.

Comentarii (6)

  • Daca vor semana cu Saab s-ar putea sa fie mai apreciate... Succes !
    9 10
  • Domnule Michael Mauer, va dau un indiciu de design : ceva mai emotional va rugam, nu de alta dar ne apuca cascatul cand privim ''creatiile'' fostului Walter da Silva .
    11 21
  • Da Silva a preferat sa mearga pe design-ul foarte cuminte care a caracterizat VW mereu, desi tipul e latin. E interesant ca si Golf I a fost realizat tot de un latin, insa mult mai celebru, Giugiaro. Foarte putine exceptii in istoria VW care au iesit din tipare, unul dintre fiind ultimul model de Scirocco. Asta e politica de design a firmei si in general designerii nu-si pot face de cap in cazul respectiv. VW a urmarit conservatorismul in materie de design.

    Nu cred ca se va schimba ceva. Personal nu-mi place politica lor, insa gusturile nu se discuta, mai ales ca exista si multe alte alternative europene sau asiatice.
    17 1
  • poate e buna criza de imagine a celor de la VW data de scandalul emisiilor; astfel poate, aparand cu un nou designer, vor incerca sa reatraga clientii printr-un design mai placut ochiului decat cel actual, ceva mai spre golf 5
    1 0
  • Da, exact ca si la Toyopets......te apuca plictiseala, iar tehnologie de acum 10 ani.
    4 7
  • Ienesel Catalin
    @@mada

    M-as astepta si de la un argument care sa-ti sustina teoria conform careia Toyota este inferioara la tehnologie? Fii profesionist ce naiba.....
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru