Porsche Panamera primeşte o generaţie nouă în 2016

de Sebastian Toma
Joi, 13.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche lucrează la a doua generaţie a lui Panamera, programată să debuteze peste un an şi jumătate. Aceasta va beneficia de o caroserie nouă, o familie de motorizări regândită şi de un interior reproiectat.

Esential 6 tipuri de materiale speciale vor fi folosite pentru noua caroserie a lui Panamera.
50 de kilograme este reducerea medie a masei lui Panamera 2 în comparaţie cu generaţia actuală, asigurate de viitoarea caroserie.
Porsche Panamera va primi un înlocuitor în cursul anului 2016, acesta fiind programat să aibă o platformă complet nouă, îmbrăcată de o caroserie redesenată şi fabricată din aluminiu. Noua platformă se numeşte MSB, va avea configuraţii cu tracţiune spate şi cu tracţiune integrală şi beneficiază de numeroase inovaţii menite să-i asigure o masă mai redusă, fiind realizată dintr-un amalgam de şase materiale, de la magneziu şi aluminiu până la diferite aliaje de oţel. Aceasta va acomoda o nouă gamă de motoare V6 şi V8, care vor furniza mai multă putere şi vor fi mai economice decât unităţile pe care le înlocuiesc.

Noua generaţie a lui Panamera este aşteptată să aibă o masă de aproximativ 1.800 kilograme datorită noii platforme, în ciuda echipării superioare faţă de predecesoarea sa şi de îmbunătăţirea rezistenţei caroseriei pentru a asigura mai mult dinamism şi un plus de siguranţă.

REPORTAJ: 1500 de kilometri cu Porsche Panamera prin Europa de Est

În comparaţie cu actuala generaţie, viitorul Panamera va avea un amptament mai mare, dar va avea o lungime a caroseriei similară cu cea a modelului pus la vânzare în prezent.

Asta înseamnă o scurtare a consolelor, adică micşorarea distanţei dintre locul unde se termină roata şi locul unde se termină caroseria. Pentru a realiza acest lucru şi a marca schimbarea de generaţie pentru Panamera, Porsche va aplica un design regândit pentru coupe-ul său cu patru uşi. Designerul şef al mărcii, Michael Maure, promite că aspectul viitorului Panamera va rămâne ”polarizant”, adică va împărţi în continuare privitorii în două grupuri: cei care apreciază aspectul lui Panamera şi cei care nu sunt deloc atraşi de acest model.

Porsche: "Noul Panamera va fi mai frumos decât actualul model, dar nu va fi pe placul tuturor"

Noua generaţie Panamera va avea în continuare un design care nu va fi pe placul tuturor, promite designerul şef al mărcii Porsche.

Ferrari ignora Porsche: "Nu vom face niciodata un concurent pentru Panamera"

Urmareste Automarket

Porsche lucrează şi la un interior complet schimbat al lui Panamera, fiind planificată o reducere a numărului de butoane de la bord, în special la nivelul consolei cnetrale, o tendinţă în design-ul actual de interioare auto.

Unele voci sugerează posibilitatea lansării unor versiuni noi de caroserie în gama Panamera, care ar putea să fie un Coupe şi Shooting Brake. Acestea nu au fost confirmate de oficialii mărcii germane, care lucrează din greu la finalizarea versiunii de serie a celei de-a doua generaţii Panamera, programată să debuteze undeva la jumătatea anului 2016.

Panamera şi Macan aduc vânzări în creştere pentru Porsche în 2014

Via Autocar

Comentarii (1)

  • hapciu......sanatate!
    ar trebui sa fie nava spatiala fiindca din 2016 va avea de infruntat un nou Phaetom.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru