Dacia va lansa un nou model cu zero emisii în 2024. Autonomie de 400 kilometri

de Alexandru Monenciu
Vineri, 18.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul de la Mioveni va lansa un nou model electric în 2024, se arată într-un document oficial Renault. Acesta va fi dezvoltat pe arhitectura CMF-BEV și va avea o autonomie de 400 de kilometri.

În cadrul unei conferințe de presă, Renault și-a prezentat rezultatele financiare de anul trecut. Cu această ocazie, constructorul din Hexagon a publicat o primă imagine cu un viitor concept, echipat cu motor cu hidrogen, care va debuta în luna mai a acestui an.

Totodată, francezii au vorbit despre modelele electrice pe care le vor lansa până în 2025. Marea surpriză este că, printre acestea, se numără și un model Dacia cu zero emisii. Acesta ar urma să debuteze în 2024.

Noua electrică Dacia va fi dezvoltată pe arhitectura CMF-BEV a Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi. Vorbim despre un model de segment B, care va putea parcurge până la 400 de kilometri cu o singură încărcare.

via Renault

Comentarii (12)

  • Edikkk
    tot integral fabricat de geto dacii chinezi din China, ca spring ??
    11 15
  • Clique
    Dar de ce nu comentați așa și când vine vorba de Volvo?
    A, mă scuzați...este Volvo, nu Dacia.
    23 3
  • va fi masina de clasa mica, maxim 4 m lungime, pe platforma viitorului R4, R5 si nissan micra. dar mira-m-as sa primeasca dacia o baterie asa mare incat sa ii ofere 400 km autonomie.
    7 5
  • E posibil de ce nu?

    Pentru pasionatii de electrice:

    https://ev-database.org
    7 0
  • Adrian
    E CMF-A. Nu B! https://youtu.be/wiBf3UsszlY?t=2661
    3 1
  • Clique
    @someone23 Ba este posibil să primească baterie cu autonomie de 400 km, însă va avea viață scurtă cel mai probabil.
    1 5
  • Adrian
    Pe când o electrică,la care să-i schimbi bateria, ca la o lanternă ? Cum se schimbau caii la poștalioane. Să nu stai să se hodine caii/să încarci bateria ore, dacă ai unde, că altminteri... te caçi pe ea. Bateria montată nu va ține 400 km niciodată. O mașină care este garantata câțiva ani, cât ține bateria. După aceea mai scoți bani din buzunar pt alta nouă, vre 45% din prețul mașinii. Și atunci, la ce o electrică ?
    6 2
  • Adrian… Electricele sunt la acest moment Gadget-uri la secțiunea Hobby unde bani sunt o chestie relativa așa cum este orice hobby. Când se va schimba acest lucru vom știi cu toți si marea majoritatea nu va ezita sa-si ia cea mai buna opțiune disponibilă la un moment dat (clasica sau electrică). În acest moment nu este cazul si după cum știi sunt foare multe păreri legate de ce si cum se va întâmpla… haos total!
    6 4
  • @Adrian,
    Exista deja. Se numeste NIO ES8.
    Cat despre centrele unde se schimba bateriile - lasi bateria descarcata si primesti una incarcata, NIO tocmai a deschis o astfel de statie in Norvegia (prima din Europa). Nu cunosc costurile, dar cica operatiunea ar dura undeva in jurul a cinci minute.
    2 1
  • Lucian
    @Adrian,

    Chinezii de le NIO, Geely au sisteme de schimbat bateria in 2-3 minute... Pe la noi nu prea ajung astfel de stiri, daca companiile din Vest care cotizeaza la site-urile auto nu ofera functia asta...

    Cand o sa ofere si ei functia asta, o sa apara un articol platit si pe site-uri la noi prezentand-o ca o mare inventie facuta de VW & Co...
    4 0
  • Cei de la Renault au încercat o varianta sa „încarci” bateria prin schimbarea ei cu una încărcata. Dura 10min, deci cum a spus Adrian poștalion.
    400km reali este un vis pentru oamenii de rând si o realitate pentru cei care-si permit 80000€
    „Soluția” este 200km reali cu încărcare in 10min si baterie 100% regenerabila. Lipsa stațiilor de încărcare si a curentului este o falsa problema. Dar, sa nu ne îmbătam cu apa rece „plinul de curent” va costa fel ca plinul de benzina (pt aceeași distanta)
    Si smartphonul era un gadget in primii 2 ani! Si era al dracu de scump! Culmea au rupt in vânzări! Așa ca va lamentați degeaba, vor vinde mașini electrice pentru ca va fi obligatoriu
    3 1
  • @Alexandru Monenciu: In articol ati scris despre faptul ca a fost prezentata si o imagine cu viitorul concept electric. Am o intrebare: Nu poate fi prezentata publicului pe site-ul Dvs.? Sau macar link-ul de la finalul articolului sa duca direct catre comunicatul oficial daca nu e posibila publicarea imaginii respective si, totusi, as vrea sa citesc mai multe.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru