DAKAR 2011: Sainz pierde prima poziţie în favoarea lui Al-Attiyah

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 11.01.2011
Nasser Al-Attiyah a preluat conducerea în Raliul Dakar după ce a câştigat a opta etapă cu un avans de peste şase minute în faţa lui Carlos Sainz.

Carlos Sainz se îndrepta spre o nouă victorie de etapă în Raliul Dakar înainte de a rămâne blocat de două ori în dunele de nisip din Deşertul Atacama cu numai 5 km înainte de finalul probei de 508 km.

Pilotul spaniol a pierdut timp preţios pentru a scoate exemplarul de Volkswagen Tuareg din nisip, iar acest lucru i-a permis coechipierului său Nasser Al-Attiyah să câştige etapa cu un avans de şase minute şi 30 de secunde. În urma acestei performanţe, qatarianul a preluat conducerea şi în clasamentul general cu un avans de peste cinci minute, fiind pentru prima oară în această ediţie a Raliului Dakar când Sainz nu mai este lider.

"În ultimele sectoare ale dunelor de nisip am forţat la maxim pentru că acolo puteam să-l învingem pe Sainz. Sunt foarte fericit să câştig etapă. A fost dificil pentru că eu am ieşit primul pe traseu, dar dunele sunt terenul meu preferat şi am forţat la limită. Sunt fericit să câştig etapa şi să preiau conducerea în clasamentul general, pentru că acum pot controla cursa", a declarat pilotul echipei Volkswagen.

SAINZ NU RENUNŢA LA LUPTA

Ultimele probe speciale din Raliul Dakar se anunţă cu atât mai palpitante cu cât Sainz nici nu se gândeşte să renunţe la luptă. Departe de a se resemna cu pierderea fotoliului de lider, Sainz promite că va ataca în următoarele etape pentru a reîntoarce soarta Raliului Dakar în favoarea sa.

"Sper că aceasta a fost cea mai proastă zi a Raliului Dakar. La final ne-am blocat de două ori în dune şi de fiecare dată a trebuit să săpăm. Trebuie să mergem înainte şi să atacăm. Într-un raliu, fiecare probă este lungă şi dificilă. Evident, am pierdut ceva timp, dar raliul nu s-a terminat, mai sunt câteva etape", a precizat spaniolul.

PETERHANSEL, LOVIT DIN NOU DE PROBLEME TEHNICE

Şansele celor de la BMW de a câştiga Raliul Dakar au scăzut dramatic la finalul etapei de luni. Stephane Peterhansel a fost obligat să încetinească din cauza supraîncălzirii motorului şi a terminat etapa doar pe locul şase, la peste o oră şi 13 minute în spatele liderului. Francezul a coborât astfel pe locul patru în clasamentul general şi i-a permis lui Giniel de Villiers să completeze podiumul pentru Volkswagen.

Iată clasamentul complet al etapei a opta:

 1. Nasser Al-Attiyah        Volkswagen     5h16m30s
2. Carlos Sainz Volkswagen +6m36s
3. Giniel de Villiers Volkswagen +17m22s
4. Mark Miller Volkswagen +20m01s
5. Nani Roma Nissan +52m51s
6.
Stephane Peterhansel BMW +1h13m41s
7. Ricardo Leal dos Santos BMW +1h22m11s
8. Matthias Kahle SMG +1h23m09s
9. Christian Lavieille Nissan +1h23m36s
10. Alfie Cox NIssan +1h31m12s

Iată clasamentul general după primele opt etape:

 1. Nasser Al-Attiyah        Volkswagen    28h39m50s
2. Carlos Sainz Volkswagen +5m14s
3. Giniel de Villiers Volkswagen +48m45s
4. Stephane Peterhansel BMW +1h33m30s
5. Mark Miller Volkswagen +2h32m23s
6. Krzysztof Holowczyc BMW +3h38m59s
7. Christian Lavieille Nissan +4h48m55s
8. Ricardo Leal dos Santos BMW +4h51m29s
9. Matthias Kahle SMG +7h06m57s
10. Nani Roma Nissan +10h10m10s

Iată rezumatul etapei:

Comentarii (5)

  • ...
    Baieti castiga "tractorul" .... ce ne facem? X-ul a ramas in nisip si anul asta!
    5 1
  • Ai dreptate ! Mark Miller mai are de recuperat 1 ora si la finalul competitiei vom avea primele 4 locuri ocupate de masinile VW Touareg TDI .
    6 2
  • pacpac
    aaa
    la bmw e problema legata de fiabilitatea masini 6 pene de cauciuc in 2 zile ,trebuie sa mai lucreze la masina si oricum nu e bmw uzina in competitie e o echipa privata care a cumparat masini bmw
    3 1
  • Vasilica
    X-ul ca X-ul dar de "greii" nu se mai aude nimic sunt la FUND rau de tot sau invoca o alta strategie ii lasam sa castige ca asa am vrut noi, ca daca ne enervam le dadeam rusine.
    2 0
  • Ia uite la general ala de la Nissan este la peste 10h.....haaaaaahahahahhahaahahahahahahahahahahah =)))))))) parca e cu ARO cred ca si cu ala erau mai aproape.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru