Datsun ar putea renaşte ca un brand low-cost sub umbrela Nissan

de Bogdan Mirică
Joi, 04.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan ar putea relansa Datsun ca un brand low-cost, capabil să ofere două modele complet noi în următorii doi ani.

Nissan se gândeşte serios să relanseze marca Datsun. Surse neoficiale susţin că japonezii vor cu orice preţ un subsidiar care să se ocupe de vânzarea unor modele low-cost pentru pieţele din Indonesia, Rusia şi India.

Relansarea Datsun va avea loc la nivel global, însă accentul va pica pe aceste pieţe emergente. Deşi va reînvia după 31 de ani, Datsun nu va produce modelele sportive de altădată. Gama sa va fi alcătuită din modele mici, ieftine, dezvoltate pe platformele alianţei Renault-Nissan.

De asemenea, tot pentru a reduce costurile, maşinile ar putea fi construite la uzine locale Nissan din ţările mai sus amintite. În aceste condiţii pare plauzibil zvonul conform căruia Nissan ar putea vinde în aceste zone maşini cu un preţ de pornire de 3000 de dolari, extrem de competitiv chiar şi pe piaţa din India, acolo unde există deja Tata Nano.

Urmareste Automarket
Renaşterea brandului japonez, programată în 2014, va fi marcată de un nou logo, fără prea multe corespondenţe cu cel vechi.
El va fi mult mai puţin personal şi adaptat maşinilor cu preţ abordabil. Nissan îşi propune deja ca Datsun să ofere două noi modele în următorii doi ani. 

via worldcarfans

Comentarii (4)

  • Si asa Nissan nu este prea bun la materialele folosite, Tiida, Note, Micra. Mai urmeaza un low-cost si mai prost si sigur vor avea succes.
    21 14
  • daca va fi un concurent pt. dacia ...va fi mai mult decat ok.nu toata lumea are bani de.....masinile vag....care....nu ca nu-s bune dar toata lumea stie ca exceleaza la preturi....adica....cam maricele....bine ma refer la cele nonpremium si in special skoda, seat...
    15 11
  • zarnesteanu
    nissan a invatat foarte bine lectia. A scapat odata de faliment cu bani frantuzesti, de ce sa nu reinvie o firma ratata (datsun) pe bani europeni, via Renault? Oare cand ne vom invata minte?

    Daca nissan ofera "nivelul" actual de materiale ieftine si prost inchegate, ce ar putea sa iasa dintr-o masina de spalat low cost?
    13 17
  • AndreiRN
    Toyota produce Scion pt incepatori si e foarte profitabila asa ca Nissan vor reinvia Datsun pt fi si ei pe acolo dar ei au probleme cu calitatea.
    7 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru