De la electrice la autonome: divizia BMW i se concentrează pe dezvoltarea tehnologiilor autonome, care vor fi integrate în toată gama

de Daniel Popescu
Joi, 26.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia BMW i își va schimba orientarea de la electrice la sisteme autonome, care începând din 2021 vor fi integrate pe întreaga gamă de modele a constructorului german.

BMW a anunțat pe parcursul anului trecut că va lansa în 2021 primul său model autonom, cunoscut cel puțin pentru moment drept BMW iNext, care va fi bazat pe conceptul futurist Vision Next 100. Dezvoltarea acestui model este în sarcina diviziei BMW i, care până în prezent s-a ocupat de mașinile electrice i3 și i8.

Hildegard Wortmann, vicepreședintele BMW, afirmă însă că de acum înainte divizia i își va concentra întreaga atenție pe sistemele autonome. "BMW i nu este o divizie electrică, altfel ar fi fost BMW e. i provine de la inovație. Întotdeauna am spus că în prima generație ne vom concentra pe mobilitate electrică, dar BMW i merge mai departe și veți vedea asta pe mașina noastră din 2021", a precizat oficialul.

Urmareste Automarket
În plus, Wortmann a făcut o paralelă între modul în care tehnologia electrică a fost transferată de la i3 și i8 la celelalte modele din gamă și ceea ce se va întâmpla în viitor cu modelele autonome ale grupului.

"BMW are cel mai mare număr de modele plug-in hybrid pe străzi.

Ai un plug-in hybrid de la Seria 2 Active Tourer până la Seria 7, așa că astăzi avem oferte în fiecare segment", a adăugat ea.

De asemenea, după 2021, BMW urmează să renunțe și la sistemele autonome pentru următoarea inovație tehnologică. "Brandul i va fi întotdeauna pentru cea mai nouă tehnologie, lucruri foarte specifice. Ne oferă o ocazie foarte bună să venim cu lucruri grozave fără să fim nevoiți să le extindem pe o gamă variată imediat. La lansarea brandului ne-am concentrat pe electrice, acum pe tehnologie autonomă, dar după aceea vom trece la altceva", a adăugat Wortmann.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru