De la instalator la jihadist: un american a fost amenințat cu moartea după ce mașina sa a fost folosită de ISIS

de Bogdan Mirică
Miercuri, 16.12.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Camioneta unui american a ajuns în mâinile unor teroriști ISIS. Problema este că acesta nu a desfăcut colantul care făcea reclamă companiei sale.

Să presupunem că tocmai am predat mașina mea cea veche unui dealer din București, sub formă de avans pentru una nouă. Să presupunem că pe mașina mea inscripționasem numele site-ului Automarket, din dorința de a promova proiectul și de a crește vizibilitatea brandului prin trafic. Despărțindu-mă de mașină, nu mi-am imaginat nici o clipă că dealerul nu va îndepărta colantul Automarket.

Să presupunem și că, la câteva luni după acest episod, pe internet circulă o fotografie cu un militant ISIS folosind o mitralieră chiar la bordul unei mașini identice cu cea pe care am vândut-o, iar pe portieră se poate citi logo-ul Automarket. Pot fi urmările neplăcute? Cu siguranță.

O spune un american pus în situația descrisă mai sus. Mark Oberholtzer, în vârstă de 62 de ani, cu o experiență de 30 de ani în instalații, și-a vândut camioneta unui dealer local. Pe portieră a lăsat însă inscripționat numele companiei sale Mark-1 Plumbing și numărul de telefon.

Esential 2 ani au trecut de când a vândut americanul mașina.
1 milion de dolari este valoarea despăgubirilor pe care le pretinde americanul.
Proprietarul a intenționat să dezlipească autocolantul, dar a fost oprit de un agent al dealerului, sub pretextul că ar putea avaria vopseaua.
El a fost asigurat de către dealer că datele vor fi șterse în eventualitatea în care mașina va fi revândută.

La doi ani de atunci, Mark a început să primească telefoane anonime, care îl condamnau pentru susținerea terorismului. Lămurirea a venit la scurt timp: o poză cu un militant ISIS folosind o mitralieră antiaeriană. Lesne de înțeles că amenințările cu moartea nu au întârziat să apară, iar toți cei care au văzut poza l-au numit trădător.

În aceste condiții, Oberholtzer a deschis deja un proces împotriva dealerului Ford, cerând despăgubiri de un milion de dolari.

via latimes

Comentarii (6)

  • chestia asta este veche de aproape un an...
    1 0
  • doamneeeeeeeeeeeeeeeeeee ce se intampla
    0 1
  • Cea mai elocventa dovada ca, de fapt, materia prima pt. acest razboi, inclusiv arme, provine de la producatorii americani, sau cu acceptul lor tacit.
    6 0
  • LUCCI

    Daca as putea sa-ti dau 100 de manute verzi, ti le-as da din tot sufletul!
    2 0
  • fakereala
    inca o dovada adunata la sutele ce arata ca toti teroristii vietii sunt facuti, finantati, inarmati de Vest si o tara din zona ce incepe cu ' i '
    0 0
  • @fakereala
    O tara care incepe cu "i". Turcia?
    In procesul domnului care a vandut camioneta, apar mai multe detalii. Si anume ca masina a fost cumparata si trimisa in Turcia. Cineva foarte aproape de noi, tace si face. Si majoritatea se face ca nu vede nimic.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru