De la mașini la scaune de avion: așa arată scaunele create de Peugeot Design pentru industria aviației

de Bogdan Mirică
Luni, 04.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot Design Lab, centrul de creație și dezvoltare al constructorului francez, a dat naștere unor noi scaune de avion împreună cu unul dintre cei mai mare furnizori din domeniul aviației.

Nu doar Porsche are un birou de design specializat în desenarea unor articole care nu au legătură cu lumea auto. Și cei de la Peugeot au o divizie specializată, care nu cu mult timp în urmă dădea naștere chiar unui elicopter.

Legăturile Peugeot Design cu lumea aviației nu se opresc aici. Francezii tocmai au anunțat că oamenii lor de creație au dat naștere unui nou concept de scaune pentru pasagerii avioanelor actuale. Peugeot Design a lucrat împreună cu Expliseat, actualmente unul dintre cei mai mari furnizori de scaune ultraușoare de avion.

Noile scaune Peugeot se numesc Titanium Seat NEO și sunt urmașele celor introduse de Expliseat în 2013 și folosite începând cu anul 2014 pe modelul Airbus A320 și în gama ATR la clasa Economy. Scaunule introduse atunci erau construite din fibră de carbon și titaniu și cântăreau doar 4 kilograme.

Esential 4 kilograme cântăreau scaunele prezentate de Expliseat în anul 2013.
Noua generație de scaune gândită de Peugeot Design Lab oferă module de două, trei sau patru locuri și respectă normele de greutate, arhitectură și întreținere cerute de industria aeriană.

Titanium Seat Neo oferă scaune individuale și nu de tip bancă, suport pentru zona laterală, pentru pelvis și pentru partea superioară a capului. Chiar și așa, mișcarea pasagerilor nu este incomodată, iar confortul pe zborurile lungi este garantat de un burete mai gros. Măsuțele pentru servirea mesei au devenit mai mari și au acum un suport pentru tabletă sau alte dispozitive electronice.

Comentarii (1)

  • design-ul, undei designul ? Tusa aia galbena ?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru