Designerii Peugeot s-au reprofilat: au construit un elicopter împreună cu Airbus

de Bogdan Mirică
Marti, 10.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot Design Lab, centrul de creație al constructorului francez, și-a unit forțele cu Airbus pentru a da naștere unui elicopter, așteptat să devină extrem de popular în Orientul Mijlociu.

Nu doar constructorii exclusiviști ca Bentley, Porsche sau Lamborghini se implică în desenarea unor altfel de concepte de mobilitate. Și Peugeot a vrut să demonstreze calitățile oamenilor săi de creație, reuniți într-un centru de design special.

Alături de Airbus, Peugeot Design Lab a reușit să își pună amprenta asupra unui elicopter nou, denumit H160 și prezentat în premieră mondială cu ocazia unui eveniment desfășurat în Dubai. Elicopterul înlocuiește vechiul Dauphin și beneficiază de linii trasate de designerii francezi.

Aceștia au câștigat un concurs de design organizat de Airbus. Schița lor a fost aleasă de Airbus pentru liniile futuriste și cursivitatea acestora. Elicopterul a fost dezvoltat mai apoi de specialiștii companiei aeriene, care l-au înzestrat cu o structură creată din materiale compozite, cu o elice albastră, cu un design inovativ pentru rotor și cu un stabilizator îmbunătățit.

Urmareste Automarket
Airbus nu a oferit foate multe detalii despre motorul care promite să fie mai puternic și mai eficient decât cel al predecesorului Dauphine.
Este însă cert că vor exista mai multe variante, unele pentru transportul comercial, altele pentru oameni de afaceri și chiar pentru a asigura mobilitatea unor instituții.

Comentarii (3)

  • Umbrarescu , Casuneanu, Butuza etc fiti pe faza. A scz...ei merg numai cu Augusta Versace....
    9 0
  • Dumitru
    @ANAF
    Perfect adevarat!
    In plus, pe ei nu pare sa ii deranjeza nimeni.
    Au uns peste tot. Sunt de ani de zile prezenti pe toate santierele de infrastructura rutiera din Romania, au palate, beizadele cu Bugatti, elicoptere, si nu ii intreaba nimeni de nimic.
    9 0
  • @Dumitru
    Pai la cati bani au facut, cred si eu ca ii sare fiscul si justitia. Isi permit sa dea cate un milion de euro pt. fiecare care vrea sa il bage la zdup. Si uite asa le inchide gura.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru