Dedicado ao Brasil: Honda WR-V este un crossover de segment mic care nu vine în Europa

de Mircea Meşter
Miercuri, 09.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda HR-V și CR-V nu vor sta în gama europeană alături de noul WR-V, tocmai lansat de Honda în America de Sud. Modelul este dedicat acestei piețe.

După ce și-a completat gama SUV europeană cu noul HR-V, fratele mai mic al cunoscutului CR-V și un model construit pentru a se lupta cu greii segmentului B crossover, unde Renault Captur, Peugeot 2008 și Nissan Juke se luptă pentru supremație, Honda și-a îndreptat atenția spre piața din America de Sud, acolo unde a lansat un model asemănător.

Numele său oficial este WR-V (acronimul expresiei Winsome Runabout Vehicle) și își propune să fie pentru America de Sud ce este HR-V pentru Europa: un SUV de dimensiuni subcompacte care să atragă clienții care-și doresc o alternativă la actualele modele existente pe piață.

Construit pe platforma lui Honda Jazz, noul WR-V oferă un design exterior care se încadrează conceptual cu oferta actuală Honda, însă pare ceva mai "dur", mai puțin orientat către șosea. Nu știm însă detaliile tehnice care ar putea să ne răspundă la întrebări, singurul element cunoscut fiind cel legat de faptul că lungimea mașinii va fi de 4.2 metri, ceea ce înseamnă că vorbim de un model cu 9 centimetri mai scurt decât HR-V. 

Foarte interesant este că HR-V și WR-V vor face parte în paralel din oferta Honda din America de Sud, ceea ce înseamnă că producătorul nipon se va baza pe două modele care se încadrează - cel puțin la nivel de dimensiuni - în același segment.

Este foarte posibil ca diferențierea să se facă la nivel de preț, materiale și dotări, WR-V urmând să fie un crossover dedicat celor care-și doresc o mașină mai accesibilă.

Honda nu are nicio intenție de a lansa WR-V pe alte piețe în afara celor pe care se bazează în America de Sud. Noul model va fi disponibuil la vânzare în Brazilia în primăvara anului 2017.

Comentarii (2)

  • Un Jazz transformat in SUV-ulet de clasa B. Nissan a lansat Kicks (aceeasi clasa) odata cu olimpiada de vara tot pe piata braziliana, modelul fiind exact un Micra model nou cu aspect de SUV.
    4 2
  • Interiorul arata jalnic! Parca e din anii "80!
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru