Dedicat puriștilor: noul BMW Z4 Pure Impulse aduce o cutie manuală cu 6 trepte

de Tiberiu Safta
Miercuri, 31.01.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a lansat o nouă ediție specială pentru modelul Z4. Aceasta se numește Pure Impulse și aduce, printre altele, o cutie manuală cu 6 trepte.

Constructorul bavarez a prezentat o nouă ediție specială pentru BMW Z4, dedicată puriștilor. Această ediție se numește Pure Impulse și este bazată pe versiunea M40i a modelului decapotabil. Noutatea adusă de această ediție este o cutie manuală cu 6 trepte, dezvoltată special pentru acest model. Este pentru prima dată când motorul lui Z4 M40i este cuplat la o astfel de cutie.

Fiind bazat pe versiunea M40i, sub capota lui Z4 Pure Impulse regăsim motorul de 3.0 litri cu 6 cilindri în linie care dezvoltă 340 de cai putere și 500 Nm. În noua configurație cu cutia manuală, noul Z4 Pure Impulse accelerează de la 0 la 100 de km/h în 4.6 secunde, fiind mai lent cu doar 0.1 secunde față de modelele echipate cu cutia automată Steptronic cu 8 trepte. Bineînțeles, la fel ca în cazul celorlalte versiuni, puterea este transmisă către roțile din spate.

Alături de acestea, noul BMW Z4 Pure Impulse primește două nuanțe noi pentru exterior: verde metalizat Frozen (exclusiv pentru piața europeană) și verde metalizat Sanremo (doar pentru piața din SUA).

Ediția specială mai primește jante de 19 inch în față și de 20 de inch în spate, precum și pachetul vizual Shadowline cu accente negre în zona grilei, la embleme și la capacele oglinzilor.

În interior, noua ediție specială primește tapițerie din piele Vernasca și cusături contrastante negre. Tot aici mai avem și o manetă exclusivă pentru schimbătorul de viteze și ornamente decorative finisate în negru lucios.

Pe lângă cutia manuală, BMW Z4 Pure Impulse mai primește și câteva modificări tehnice. Suspensia adaptivă M este ușor revizuită, mulțumită unor arcuri auxiliare noi în față și în spate, dar și al unei cleme speciale ranforsate pentru bara anti-ruliu. De asemenea, maparea electronică pentru amortizoarele din spate este reajustată, la fel și maparea pentru direcția sport variabilă. La final, inclusiv șasiul este ușor revizuit pentru acest model.

Producția noului BMW Z4 Pure Impulse va începe în martie. Noul model va fi disponibil exclusiv în Europa și în Statele Unite.

Prețurile noii ediții speciale nu au fost dezvăluite.

via BMW

Comentarii (4)

  • Uite aici pentru puristi, asta e masina lor
    https://www.youtube.com/watch?v=QxfHMtgg2d8
    Mai lasati-o usor cu "puristii" astia mah, ca va umpleti de maro in publicx, rad si curcile de voi cand masina e plina de senzori si tehnologie avansata.
    Vreti puristi?! Hai inapoi la tehnologia pura, de acum 100 de ani.
    Fara injectie de combustibil, carburator simplist, fara pompa de benzina ci alimentare gravitationala cu rezervorul deasupra, pornire fara starter ci la manivela, etc.
    Hai cu voi sa conduceti Ford model T, puristilor.
    2 8
  • Mai bine comentezi la electricele ce oferă astfel de caroserie și greutate, nu crezi ? Te deranjează câteva sute de bucăți anual de Z4 manual, ca mai multe nu cred ca se vor vinde, ca tot vorbea un expert de demență pe acest site .
    5 1
  • George Simion
    de ce se mai vand manuale? sa sea garantie 500k de km la cutie si sa le faca numai cu padele.
    1 1
  • oricine
    Senzația pe care o ai când ții piciorul apăsat la maxim pe accelerație și mâna pe nuca schimbătorului de viteze ca să schimbi atunci când se taie alimentarea motorului este sublimă. Bravo BMW.
    Pentru cei trecuți de prima tinerețe însă le recomand să nu viseze excesiv pentru că urcatul dar mai ales coborâtul dintr-un Z4 este chinuitor.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru