Designer șef BMW: Viitoarele modele vor avea un design mai curat

de Alexandru Monenciu
Luni, 29.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit lui Adrian van Hooydonk, șeful de design al bavarezilor de la BMW, designul viitoarelor modele va fi mai curat. De asemenea, sunt șanse ca grila frontală să nu mai fie atât de impunătoare.

În ultimii ani, constructorul german de automobile a stârnit foarte multe controverse cu designul noilor modele. În special cu Seria 4, Seria 2, Seria 7, iX sau XM, să dăm doar câteva exemple.

Elementul de design care a dat naștere numeroaselor dezbateri a fost, fără îndoială, grila frontală.

Adrian van Hooydonk, șeful de design BMW, a vorbit recent despre cum vor arăta viitoarele modele ale producătorului din Munchen. Potrivit acestuia, obiectivul este un design mai curat și, cel mai probabil, cu o grilă frontală nu atât de impunătoare.

"Credem că în meseria noastră trebuie să continuăm să adăugăm noi elemente la capitolul design. Nu putem continua să repetăm ceea ce avem. Uneori trebuie să plecăm și să facem lucruri noi. Motivul este că vrem să avem succes chiar și peste 10 ani," a declarat van Hooydonk.

În ceea ce privește grila frontală a modelelor din prezent, designul șef al bavarezilor a declarat că aceasta a evoluat direct proporțional cu dimensiunile mașinilor.

Și că nu este doar un moft al echipei de design.

via Autoblog.it

Comentarii (12)

  • Andrew
    Un gest fain din partea lui sa recunoasca subtil ca designul actual al unor modele BMW nu e bun. Cu asta incearca sa calmeze actualii sau potentialii cleinti, ca sa nu-i piarda. Pana la urma e ok, au incercat, nu a mers, corectezi si mergi inainte.
    10 1
  • mie unul mi se pare ca a mers cu acest design, in viața reala toate modelele noi arată foarte impunător și diferit, și le remarci ușor, deasemnea bmw acum este cel mai vândut brand premium
    3 10
  • Mircea Badea
    arata oligofenic de cel putin 15 ani...nu prea am sperante de la ei...
    da, sunt usor de remarcat, un ciupacabra il remarci ..la fel si o manea, se impune in lumea manelistilor..
    6 3
  • BMW-urile nu trebuie sa aiba un design deosebit ca sa le recunosti. Posesorii isi vor da mereu interesul sa se faca remarcati.
    Un exemplu recent de retardat s-a remarcat in Anglia unde a parcat masina pe plaja si a luat-o apa. Nu e primul si cu siguranta nici ultimul. Se pare ca mama prostilor e mereu gravida:
    https://observatornews.ro/extern/nu-puteti-parca-acolo-domnule-bmw-luat-de-valuri-dupa-ce-soferul-sia-lasat-bolidul-aproape-de-malul-marii-pe-o-plaja-din-cornwall-in-anglia-525562.html
    BMW e prima la vanzari pentru ca numarul idiotilor e in continua crestere. Sunt atat de multi retarzi ca nu are cum BMW sa dea great.
    9 2
  • Hai cu ipocrizia… nu cred ca un om sănătos la cap ar refuza un BMW doar ca sunt si dobitoci care au un BMW. Nu faceți decât sa subliniați ca sunteți limitați financiar și nu va permiteți un BMW. Apropo valabil si pentru Mercedes.
    Dacă am bani de un BMW si aleg altceva este pentru cu totul si cu totul alte motive, dar nu pentru ca un dobitoc a intrat cu masina in mare, sau altul nu folosește semnalizarea…. hai sa fim serioși.
    Rămâneți la subiect, in acest caz design-ul BMW, subiect destul de important la o marca premium mai ales sunt modele unde s-a exagerat si trebuie “clamata” situația.
    Nu in ultimul rând, BMW-urile încă sunt referință la dinamica si plăcerea de a conduce.
    Ca unii fac prostii… din păcate adevărat si cum vedem dau apa la moara la unii… nu va lăsați pacăliți ;)
    6 6
  • Ce curat, ca o sa fie praf din ce concepte tot prezinta.La seria 7 asta actuala au innegrit tot botul, sa nu se vada cat de oribil este. Nu vezi grila, nu vezi faruri, nu vezi nimic.
    5 2
  • Alin “fundul” este cel mai important ;))
    Sa-i vezi fața trebuie sa te uiți in retrovizoare, deci oricum nu vezi mare lucru…
    3 1
  • Cand vezi atatia idioti care conduc ca prostii, doar pentru ca au ei impresia ca BMW e maca sportive, nu cred vrea cineva sa intre in clubul cocalarilor.
    Si tu uiti sa mentionezi ceva important: majoritatea nu isi permit masina. 99% din cati cunosc cu BMW trec verificarea tehnica blat (cu spaga), nu isi fac service la reprezentanta pentru ca e prea scump, pun cea mai ieftina motorina (ca doar 2.0 dizal isi permit), la cunostinte tehnice sunt praf (unii circula cu anvelope de iarna in toiul verii si cu cele de vara iarna pe pistele de schi si se umplu de amenzi pentru ca sunt prea prosti ca sa stie sa conduca (lucru mentionat de majoritatea studiilor Internationale).
    Deci tu le iei apararea degeaba, ca ei se vad de la o posta. E marca specifica prostilor!
    Si sunt destui care au bani de BMW si aleg altceva. Aia sunt oamenii deosebiti si ceva mai luminati.
    7 2
  • Seriff
    Sunt deosebiti din parti, ieri am vazut o filmare cu unul cu un Matiz care mergea pe contrasens pe autostrada, nu conteaza ce masina conduci, daca esti praf, esti praf si in BMW si in Matiz si in Logan si tot asa.
    2 3
  • @Dutz
    De fapt este fata, cand intri oriunde la orice eveniment lifestyle, sa te afisezi, intri cu fata. Si nimeni nu se uita la tine cand defilezi prin fata lor. Sau cine se uita o face razand de tine.
    Spatele e dragut, e dinamic, si e ok, imi place.
    Dar apoi vine cea mai mare problema. Interiorul. Oricat de oribil este botul, interiorul e dezastru total. E bataie de joc la adresa clientului. Cum sa pui tu asa o tableta dreptunghiulara? Fara nici o logica sau bun gust. Mai ales cand vorbim de masina care porneste de la 100.000 in sus si se duce la 200.000. Aici trebuie sa cheltuiesti oricat pentru a integra frumos totul, pentru lux, comfort si bun gust.
    Orice neica nimeni, cu o tigaie de masina poate sa faca asa ceva. Serios. Pimp my ride.
    Iei bordul vechi, elimini panoul de instrumente, nivelezi, si lipesti niscaiva material (cum se face la plafon) si apoi pui display de aliexpress, asa, fixat vertical, fara nici un fel de integrare. Si zici ca e stilul BMW nou, modern, cool.
    4 0
  • Seriff
    @11:59, au copiat toti Tesla cu tabletele lipite de bord, sper sa dispara moda asta, efectiv toate interioarele indiferent de masina arata la fel, toate au acelasi bord, ca e seria 7 sau id3, nu conteaza, oribile vremuri traim.
    2 2
  • Am aceeași parare, era gluma cu spatele… si sa nu uitam invazia de lumini si luminițe de peste tot, play station!!!
    Am văzut “noua” fata pe X7 si in realitate pare ok, chiar foarte ok in combinație cu un gri mai închis.
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru