Designerul Citroen: ”SUV-urile coupe au un design periculos”

de Bogdan Mirică
Luni, 05.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Moda SUV-urilor coupe, lansată de BMW X6 și continuată apoi cu X4 și Mercedes GLE Coupe, este criticată de designerul șef Citroen. Acesta susține că lipsa de vizibilitate posterioară poate fi periculoasă.

Designerii Citroen au fost întotdeauna apreciați pentru curajul lor. Este suficient să privim noul Cactus M Concept, prezentat la Salonul de la Frankfurt, ca să înțelegem asta.

Citroen Cactus M: un concept cu interior impermeabil și un acoperiș care se transformă în cort

Chiar și în aceste condiții, oamenii de creație ai constructorului francez se tem de efectul unui trend tot mai des întâlnit pe piața auto: SUV-urile coupe. Într-un interviu acordat celor de la CarAdvice, Frederic Duvernier, șeful departamentului de design exterior Citroen, a declarat că moda actualelor SUV-uri coupe folosește un ”design periculos” din cauza liniei extrem de plonjate a acoperișului. Pentru că ea este desenată pentru a sugera formele unui coupe, vizibilitatea lunetei este extrem de scăzută.

De asemenea, capacitatea portbagajului scade, iar spațiul pasagerilor spate la nivelul capului se reduce foarte mult. Cele mai concludente exemple sunt BMW X4 și X6, dar și noul Mercedes GLE Coupe.

SUV-urile coupe au un design periculos.

Frederiv Duvernier
director de design exterior Citroen
Duvernier a declarat că este plictisit de asemenea copii și că nu vrea ca Citroen să lanseze un model complet nou, doar de dragul de a oferi publicului o replică la ce există pe piață.
Designerul francez și-a exprimat dorința de a oferi un altfel de model nou, axat pe confort, funcționalitate și vizibilitate. Totul împachetat într-un design atât de simplu, încât până și unui copil să-i fie ușor să-l deseneze după ce l-a văzut o singură dată.

Duvernier a făcut referire și la Citroen C4 Cactus, o mașină extrem de populară în Europa, care a reușit să readucă Grupul PSA la ideea unui design emblematic.

În același interviu, oficialul francez a declarat că Citroen lucrează deja la un SUV de dimensiuni medii, așteptat să se lanseze în maxim doi ani. Acesta ar urma să exprime afirmațiile făcute de Duvernier.

via caradvice

Comentarii (8)

  • De acord, SUV-urile coupe sunt un moft, cu multe minusuri la capitolul practicalitate
    32 1
  • Scorpionul_negru
    @Cyrus
    Asa este. Dar arata mai bine ca Suv-urile normale. Asta e singurul avantaj.
    Recunosc ca m-ar tenta si pe mine unul dar de la Porsche. Poate pe viitor o sa scoata si ei un SUV coupe. Ar arata fenomenal ! X6 nu prea imi place iar GLE are un interior cam uratel.
    5 19
  • SUV-urile coupe nu au nicio utilitate, dar sunt foarte frumoase. Noile X4 si X6 arata foarte bine, in schimb noul GLE nu arata atat de bine. Pare foarte masiv, greu de manevrat, iar interiorul este cam posomorat. Nu imi place deloc.
    12 18
  • Nu inteleg ce va place la aspectul unui suv coupe ? Zici ca e deformat. Nu are acel ceva ce are un COUPE adevarat.
    17 1
  • Soferu'
    Asta de la Citroen face paralele intre petarda aia de Casctus si BMW / Mercedes? Si mai zice ca sunt si urate.... Alea sunt masini de 70-100.000 de euro. E irelevant daca plac sau nu muritorilor de rand. Au clientii lor acele masini (fie ca ne plac sau nu). Atat timp cat s-au vandut 400.000 de X6, sunt convins ca nu mai poate BMW de criticile altora. Audi si Mercedes au criticat modelul, iar acum dupa 7 ani incearca sa lanseze si ei modele similare.
    11 5
  • MB-AMG
    Mercedes GLE Coupe - e chiar urat de mama focului, nu vad nimic gust in designul lui. Au foarte multe modele foarte frumoase, dar cu acest suv coupe e rau de tot. Nustiu parerea altora insa e un dezgust.
    6 2
  • @Soferu'
    Corect. Citoren sa isi vada de rablele lor si sa lase marcile premium in pace. Nu vor avea ei masini ca astea niciodata.
    4 2
  • georgemed
    poti spune ca designul e urat nu e practic dar periculos e prea mult. asa hai sa nu mai facem nici utilitare ca nici ele nu au vizibilitate in spate
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru