Despăgubire de 5.3 milioane de euro pentru un accident produs în Franța, de către un șofer român

de Tiberiu Safta, Foto:Depositphotos.com
Vineri, 31.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România a achitat o despăgubire în valoare de 5.3 milioane de euro pentru un accident rutier produs în Franța, de către un șofer român. Accidentul s-a produs în 2018, iar șoferul avea asigurare la compania City Insurance.

O despăgubire în valoare de 5.3 milioane de euro a fost achitată de către BAAR, ceea ce reprezintă o sumă record în acest sens. Plata a fost distribuită victimelor unui accident rutier produs în Franța, de către un șofer de camion din România, în 2018. Valoarea despăgubirii reprezintă cheltuielile de spitalizare, pierderile de venit, asistență medicală și adaptarea locuinței.

Aici se mai adaugă și o rezervă de daune în valoare de 4.5 milioane de euro, astfel încât valoarea totală a despăgubirii ajunge până la circa 10 milioane de euro. Șoferul care a produs accidentul avea asigurarea înregistrată la City Insurance. Compania, care a intrat în faliment, plătise despăgubiri în valoare de 207.000 de euro.

În urma investigațiilor, șoferul ar fi circulat cu o viteză mai mare decât cea legală în acea zonă. Anchetatorii au stabilit că acestea mergea cu 89 km/h într-o zonă unde limita de viteză este de 70 km/h. În accident au fost rănite grav două persoane care circulau regulamentar.

Autoturismul în care circulau cele două femei a fost complet avariat, iar una dintre victime a fost diagnosticată cu tetraplagie și un grad de invaliditate de 85%. Cealaltă persoană a suferit mai multe leziuni corporale.

Pretențiile de despăgubire au fost rezolvate pe cale amiabilă, așa cum a fost stabilit prin documentația autorităților franceze. Față de alte țări, legislația din Franța nu prevede limite de răspundere la asigurarea RCA, astfel că răspunderea este nelimitată.

via Economica

Comentarii (1)

  • Edikkk
    În România unde toţi o dau cu 80 km/h în localitate...

    Aviz amatorilor
    1 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru