Detalii noi despre Audi SQ2: SUV-ul de performanță ar putea prelua motorul de 300 de cai putere de pe S3

de Daniel Popescu
Duminica, 17.12.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi SQ2 se va lansa anul viitor și ar putea utiliza un motor de 2.0 litri și 300 de cai putere preluat de la S3, în timp ce o versiune și mai puternică Audi RSQ2 ar putea fi dezvoltată ulterior.

Presa internațională a relatat în ultima perioadă că Audi Q2, cel mai nou SUV din gama constructorului de la Ingolstadt, va primi în curând o versiune de performanță. Decizia nu este deloc una surprinzătoare, mai ales că vânzările SUV-urilor, inclusiv cele de performanță, sunt într-o continuă creștere.

Publicația Autocar susține că noul Audi SQ2 va fi echipat cu un motor turbo cu 4 cilindri de 2.0 litri, care în cazul lui Audi S3 generează 310 cai putere. Cel mai probabil, pe SQ2 unitatea de propulsie va genera aproximativ 300 de cai putere.

O serie de imagini cu testele desfășurate de Audi cu SQ2 au dezvăluit că modelul va prelua elementele stilistice ale grilei și sistemului de evacuare de la celelalte versiuni sportive ale SUV-urilor Audi, dar și barele de protecție mai proeminente. Lansarea lui Audi SQ2 va avea loc în cursul anului viitor.

De asemenea, constructorul german ar putea lansa ulterior o versiune și mai performantă sub numele Audi RSQ2, care să utilizeze un motor turbo cu 5 cilindri de 2.5 litri, care în cazul lui RS3 dezvolta 400 de cai putere.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru