Dieselgate strică afacerile Mercedes: germanii, tentaţi să renunţe la motorizările diesel pentru Statele Unite

de Daniel Popescu
Miercuri, 23.11.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes este tentată să nu mai vândă maşini cu motorizări diesel în Statele Unite, din cauza dificultăţii de a obţine certificare şi a cererii modeste.

Scandalul Dieselgate a afectat piaţa de maşini cu motorizare diesel din Statele Unite, atât din cauza lipsei de interes a clienţilor de a mai apela la acestea, cât şi a normelor mai dure adoptate de Agenţia pentru Protecţia Mediului (EPA) pentru a oferi certificările necesare.

Grupul Volkswagen a anunţat în această săptămână că nu va mai oferi maşini diesel pe această piaţă, iar Mercedes este pe punctul de a lua o decizie similară.

Constructorul german a comandat un studiu pe piaţă pentru a afla cât de mare este cererea pentru astfel de maşini în prezent. "Trebuie să analizăm dacă are sens să oferim motorizări diesel în viitor. Nu am ajuns încă la o concluzie, dar în mod evident tindem să dezvoltăm maşini şi să oferim modele în concordanţă cu cerinţele clienţilor", spune Matthias Luehrs, vicepreşedintele de vânzări al Mercedes.

În funcţie de rezultatele sondajului, Mercedes va decide dacă este rentabil să ofere această opţiune clienţilor, mai ales că certificarea maşinilor diesel a devenit dificilă.

De altfel, germanii au renunţat deja să mai ofere Clasa C cu motorizare diesel, însă a depus documentele pentru ca SUV-urile Mercedes GLC (foto) şi GLE să primească certificarea de la EPA.

Via Motortrend

Comentarii (1)

  • sa nu mai faca deloc mai bine.
    3 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru