Din motive de sustenabilitate, Mini elimină definitiv pielea din interiorul viitoarelor modele

de Florin Ardeleanu
Joi, 04.02.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În cadrul unui interviu acordat recent, directorul de design Mini a vorbit despre planurile de viitor ale brand-ului britanic. Unul dintre obiective este renunțarea la tapițeriile din piele.

Constructorul britanic de automobile a lansat în urmă cu câteva săptămâni noul MINI facelift, disponibil în versiune hatchback și cabrio. Acum, jurnaliștii de la Autocar au vrut să afle mai multe despre planurile de viitor ale brand-ului așa că l-au invitat la discuții pe directorul de design.

La fel ca oricare alt constructor, Mini își dorește ca pe viitor sa fie mai prietenos cu mediul înconjurător, iar pentru asta trebuie să facă unele schimbări.

Oliver Heilmer a declarat că unul dintre pașii pe care compania trebuie să îi facă spre o sustenabilitate și mai mare este să elimine definitiv pielea din habitaclul viitoarelor modele. Chiar dacă majoritatea clienților optează pentru o astfel de dotare.

"Nu mai avem nevoie de piele pe viitor, pentru că nu credem că este sustenabilă. Suntem ferm convinși că vom avea produse moderne și de calitate, chiar și fără piele," le-a spus el jurnaliștilor.

Heilmer este de părere că și materialele reciclate pot inspira lux, tocmai de aceea Mini intenționează să le folosească pe viitor în interiorul mai multor modele.

În ciuda acestor modificări, directorul de design vrea să păstreze intactă moștenirea brand-ului britanic.

Cu alte cuvinte, elementele de design specifice unui Mini vor rămâne intacte. De asemenea, Mini va continua să ofere versiunile de top John Cooper Works, dedicate pasionaților de performanță.

via Autocar

Comentarii (10)

  • muget de fericire
    inseamna ca se vor ieftini pantofii
    14 2
  • @Service Mini

    bun, si cu pielea clientului cum ramane?
    8 15
  • Piele naturala? Pe Mini? Poate doar pe volan (desi nu cred)...nici BMW seria 5 nu are piele naturala...
    11 4
  • Johnny
    Majoritatea clientilor opteaza pt piere naturala zice..se pare ca s- a imbogatit mai toata lumea si noi nu ne- am dat seama
    7 4
  • Ce performanța?
    4 1
  • Foarte bine ca se renunta la piele..
    As mai propune sa se scoata de pe toate modelele MINI si urmatoarele dotari....senzori de parcare fata/spate, camera de marsalier si uratania aia de HUD, navigatia de fabrica
    Si as mai propune mai degraba sa fie standard dotari ca: scaune incalzite, incarcare wireless tel., cotiera, cruise control adaptiv...
    11 2
  • @Tzenu
    Uratenia aia de hud mai e si total inutila si deranjanta.
    10 2
  • Pielea e cea mai mica problema a lui Mini. Cum poti cere 20k euro pe o masina de oras cu 75 CP. Stiu, e un simbol, are traditie, e quality dar 20k euro???
    Un fiat 500 e 13.5k in versiunea 1.0 mild-h.
    5 1
  • Aș înțelege asta, dacă s-ar tăia vite pentru piele. Dar, acestea se taie pentru carne, iar pielea este un subprodus, care merge în industria de încălțăminte și de marochinărie, iar abia apoi în industria auto. Chiar și așa, puține modele mai au piele naturală pe scaune. Mai degrabă e o știre cu iz de marketing.
    10 0
  • :))
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru