Distracţie totală în cursa cu maşini artizanale nemotorizate de la Cluj: 40 de echipe au luptat pentru victorie la Red Bull Soapbox

de Daniel Popescu
Luni, 05.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
40 de echipe au participat în weekend la Red Bull Soapbox, o cursă cu maşini artizanale nemotorizate desfăşurată într-un parc din Cluj-Napoca.

Producătorul de băuturi energizante Red Bull a adus conceptul Soapbox în România în 2014, iar în acest an evenimentul s-a desfăşurat în Cluj-Napoca. SoapBox este o cursă cu maşini artizanale nemotorizate care s-a desfăşurat pe un traseu cu lungimea de 400 de metri amenajat în Parcul Colina.

Provocarea celor 40 de echipe înscrise a fost de a dezvolta vehicule artizanale fără motor care să parcurgă traseul într-un timp cât mai scurt, însă în acelaşi timp a contat şi inventivitatea "designerilor" de maşini artizanale.

Urmareste Automarket
Astfel, fanii care şi-au încurajat favoriţii de pe margine au putut vedea pe traseu maşini artizanale în formă de MIG-uri, butelcă de ţuică, ghilotină sau chiar un vehicul care reprezenta o închisoare pe roţi.
Nu au lipsit nici maşinile care au luat forma unor gheparzi, dinozauri sau rechini, dar nici ursul Baloo din Cartea Junglei.

Cel mai bun timp a fost obţinut însă de echipa Migutzu No 1, care a parcurs cei 400 de metri ai traseului în numai 42 de secunde, în timp butelcuţa cu ţuică şi-a asigurat locul doi al podiumului în faţa Muştarmobilului.

Concursul Red Bull Soapbox a avut loc pentru prima oară în anul 2000 la Bruxelles, iar de atunci s-au desfăşurat peste o sută de curse în întreaga lume, inclusiv în Africa de Sud, Australia sau Statele Unite.

Via Red Bull

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru