DN1: Poliţia Braşov a restricţionat traficul pentru maşinile fără anvelope de iarnă

de Sebastian Toma
Marti, 01.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Accesul dinspre localitatea Dârste spre Bucureşti a fost restricţionat pentru vehiculele fără anvelope de iarnă, informează Mediafax.

Poliţia Rutieră din Braşov a restricţionat astăzi traficul dinspre Dârste spre Bucureşti pentru vehiculele care nu erau echipate cu anvelope de iarnă. Decizia, inedită pentru luna octombrie, este motivată de ninsoarea abundentă şi de Codul Portocaliu de ploi valabil în sudul ţării. Restricţia se aplică de marţi la ora 12:00 pentru toate autovehiculele care nu sunt echipate cu anvelope de iarnă, acestea fiind obligate să se întoacă din drum. Mai multe echipaje de poliţie au fost trimise pentru a restricţiona accesul spre judeţul Prahova pentru vehiculele care nu sunt echipate pentru iarnă.

Măsura are rolul de a evita blocajele ulterioare din trafic, cauzate de vehiculele care ar putea să rămână înzăpezite. Poliţiştii vor să se asigure că autospecialele de deszăpezire vor avea drumul liber în faţă şi vor putea interveni ca la carte pentru şoferii care au fost mai prevăzători decât cererea legea şi au montat deja anvelopele de iarnă. Câştigaţi din această situaţie sunt cei care aveau deja montate anvelope tip all-season, care prezintă marcajul M+S, aceştia având dreptul să circule în continuare pe segmentul de drum, fiind echipaţi corespunzător conform legilor din vigoare.

Urmareste Automarket
Potrivit celor de la Mediafax, în judeţul Braşov ninge abundent în acest moment, existând un strat de zăpadă de câţiva centimetri pe carosabil, atât pe DN1, cât şi pe DN72 şi DN11. În cazul în care situaţia meteo nu se va îmbunătăţi, restricţia ar putea fi extinsă şi pe alte artere.

Via Mediafax

Comentarii (8)

  • its time for Subaru...
    14 7
  • @mog: ?
    3 6
  • Marius din Frankfurt
    Din 1 Oct ->15 Apr este sezon de Iarna in EU asa ca cine nu tine de asta este mereu luat prin surprindere adica prost ! Nu trebuie sa ninga neaparat Sub +7C deja se simte la volan...
    6 2
  • o prostie asta cu anvelope de iarnă
    3 18
  • @val: daca asta crezi, mai bine intri si comentezi pe un site de reviewuri la carute..ca la masini mai greu...
    9 1
  • @mog

    Cand? Te referei la toate cele 12 luni pe care le are anul, nu ? :))))
    3 0
  • @val

    Prostie este ceea ce dovedesti tu prin al tau comentariu?
    2 0
  • Vasilica
    De ce nu se schimba numele "politia din...." in "GARCEA din..." sau "spagasinii din...."Singurul moment care mi-a placut in ce a facut baselu a fost cand i-a dat afara.
    Am asa o scarba pentru politie si unele institutii ale statului la care dau banu luna de luna si multi nu putini.
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru