Doctorat pe Nurburgring: viitorul Mini John Cooper Works GP își arată calitățile sportive pe Iadul Verde

de Cornel Șocariciu
Luni, 24.06.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini a publicat un clip și o serie de fotografii cu unul dintre prototipurile Mini John Cooper Works GP. Cadrele au fost realizate în timpul testelor desfășurate pe circuitul de la Nurburgring. Viitorul Hot Hatch britanic va avea peste 300 CP și va fi produs în doar 3.000 de unități.

În toamna anului 2017, MINI a prezentat conceptul John Cooper Works GP. Prototipul constructorului britanic a fost primit cu brațele deschise de fanii mărcii, iar în urmă cu câteva luni, reprezentanții Mini au anunțat că vom vedea și o versiunea de serie a conceptului expus în Frankfurt.

Viitorul Mini John Cooper Works GP va păstra o bună parte dintre elementele de caroserie care au debutat pe conceptul cu același nume, iar sub capotă, modelul britanic va "ascunde" un motor cu patru cilindri capabil să ofere peste 300 CP.

Cea mai recentă versiune a unității de 2.0 litri disponibilă în gama Mini a debutat pe noile Clubman John Cooper Works și Countryman John Cooper Works. În cazul acestor modele, propulsorul dezvoltă 306 cai putere și 450 Nm. Cel mai probabil, pe versiunea Mini John Cooper Works GP, motorul va oferi performanțe îmbunătățite.

Producția noului Mini John Cooper Works GP va demara în 2020, iar pentru a mai îndulci așteptarea fanilor, producătorul britanic a publicat o serie de imagini și un clip realizate în timpul testelor de la Nurburgring.

Primul Mini John Cooper Works GP a fost lansat în 2006 și a fost produs în doar 2.000 de unități, iar a doua versiune a debutat în 2012 și a fost asamblată tot în 2.000 de exemplare.

Așa cum era de așteptat, viitorul Mini John Cooper Works GP va fi produs tot într-un număr limitat de unități (3.000 de exemplare).

Comentarii (1)

  • penibil film, un timp ceva, o viteza pe viraje? un film cu mini care merge la consum pe circuit, si un logan 1.4 lua aceasi nota la "doctoratul" dat de mini in video...
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru