Dodge ar putea dezvălui conceptul unui muscle car electric în vara acestui an

de Tiberiu Safta
Miercuri, 04.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tim Kuniskis, șeful Dodge, a anunțat că marca americană de mașini sport dorește să dezvăluie conceptul unul muscle car electric în vara acestui an. Noul concept ar putea anunța viitoarea generație Challenger sau Charger.

Actualele generații Dodge Charger și Challenger vor fi scoase din producție în 2023, alături de motorul Hellcat V8 de peste 700 de cai putere. Cele două modele ar urma să fie înlocuite de un model nou, mai exact, un muscle car electric, care nu a primit, până acum, un nume.

Noul concept ar urma să debuteze mai târziu în acest an. Într-un interviu pentru publicația americană Muscle Cars & Trucks, Tim Kuniskis, șeful Dodge, a precizat că dorește să dezvăluie noul concept în vara lui 2022. Mai exact, viitorul muscle car electric ar putea fi prezentat la sfârșitul lui iulie sau la începutul lui august, cu câteva săptămâni înainte de evenimentul Speed Week.

Chiar și așa, Kuniskis a precizat că există un element important care are o legătură strânsă cu viitorul concept și pe care șeful Dodge dorește să-l dezvăluie simultan cu noua mașină: „Există o piesă foarte importantă legată de dezvăluire, aflată în afara controlului meu și în afara industriei noastre, și doresc ca ambele să fie împreună atunci când vă voi arăta mașina”, a declarat acesta.

„Va fi mai devreme decât mai târziu. Speranța mea este că veți putea vedea mașina înainte de evenimentul Speed Week, adică înainte de august”, a mai adăugat șeful Dodge.

Întrebat despre viitorul muscle car electric, Kuniskis a spus că „va arăta ca un Dodge, se va conduce ca un Dodge, va suna ca un Dodge, va performa ca un Dodge și va fi, de asemenea, electrificat”. Cu acest model, Dodge dorește să atragă clienți noi, dar să îi păstreze și pe cei vechi și loiali mărcii.

Inclusiv Carlos Tavares, șeful Stellantis, a spus despre noua mașină că va avea un sunet unic și spectaculos. Potrivit informațiilor adunate până acum, un eventual model de serie va debuta în 2024. Viitorul model electric va fi vândut alături de alte modele cu motoare termice din gama Dodge.

Un teaser recent al conceptului arată că viitorul model va avea un design inspirat după modelele Charger și Challenger din anii '60 și '70. Dodge nu a oferit mai multe informații tehnice despre viitorul concept.

via Muscle Cars & Trucks

Comentarii (5)

  • Seriff
    Cuvintele ''muscle car'' si ''electric'' nu au ce cauta in aceeasi propozitie, punct.
    8 10
  • Mircea Badea
    pai da, muschii functioneaza la actiunea curentului electric.

    sa vedem cat charge va trage charger. :)

    sheriff, succes pe marte..
    6 7
  • Seriff
    @Mircea Badea, cat charge sa traga? O gramada de curent si o autonomie la fel de penibila ca restul, adica maxim 200 si ceva de km, daca te duci cu ea Bucuresti-Constanta dus intors faci 3 zile si trebuie sa mergi cu 80 pe autostrada, cea mai mare teapa si minciuna masinile electrice, scumpe, penibile si mega urate, dar nu ma mira ca tie iti plac, oricum pun pariu ca nu ai asa ceva, doar visezi cai verzi pe pereti.
    10 5
  • @sheriff
    nu mai trai in trecut. autonomiile sunt mult mai mari. si nu e vina masinilor ca romania e ca de obicei ultima la infrastructura.
    3 2
  • Seriff
    Nu traiesc in trecut, traiesc in prezent, autonomiile nu sunt mult mai mari, sunt la majoritatea 300-400 km declarati, care in realitate sunt cu 25% mai mici, timpii de incarcare sunt mari, statiile de curent continuu care sa incarce intr-o ora sau doua sunt mega putine, plus ca daca maine ar fi toate masinile electrice s-ar bloca tot efectiv, nu ai cum fizic sa incarci atatea masini nicaieri in lume, un diesel nou euro 6 de 2.0 bate orice electrica la orice, un om normal vrea o viata fara griji in care timpul lui este important, nu are timp sa caute statii si sa doarma prin parcari.
    Masinile electrice sunt strict folosite ca a doua sau a treia masina, lucru confirmat si de articolele de pe AM unde s-au luat interviuri proprietarilor de electrice, toti aveau inca o masina termica pentru drum lung, asa ca praf in ochi.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru