Dodge confirmă data lansării noului Charger electric: ar putea avea până la 900 CP

de Tiberiu Safta
Luni, 05.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dodge a confirmat oficial data lansării noului Charger Daytona electric. Noul model, care ar putea fi oferit și într-o versiune cu până la 900 CP, va fi prezentat la începutul lui martie.

Celebrul Dodge Charger devine electric din acest an. Noul model va fi bazat pe conceptul Charger Daytona SRT, prezentat în 2022 și care deschide o nouă epocă, atât pentru marca americană, cât și pentru muscle car-uri în general. La începutul acestui an, am văzut și câteva imagini oficiale cu noul model ascuns parțial sub camuflaj, iar acum putem dezvălui și data lansării noului model.

Astfel, noul Dodge Charger Daytona, așa cum va fi numit viitorul muscle car electric, va fi prezentat oficial în 5 martie. Tot atunci vom afla și mai multe detalii tehnice despre noul model, care rămân, pentru moment, învăluite în mister. Conform informațiilor neoficiale, este posibil ca noul Charger Daytona electric să fie oferit în versiuni cu 455, 800 sau chiar până la 900 de cai putere.

În același timp, Dodge nu scoate din calcul să ofere noul model și cu motoare termice. Despre acestea, însă, nu cunoaștem mai multe detalii și urmează să aflăm pe parcurs dacă noul Charger Daytona va fi exclusiv electric sau va primi și astfel de versiuni.

Un lucru este cert: chiar dacă noul model va avea motoare termice, nu va mai primi un motor V8, ci un propulsor cu 6 cilindri în linie.

Așa cum spuneam, noul Dodge Charger Daytona electric va fi lansat în 5 martie.

via Dodge, Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru