Doi români vor concura în Dakar 2011

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 20.12.2010
Raliul Dakar 2011 va avea şi doi concurenţi români. Aceştia sunt Mani Gyenes şi Marcel Butuza, care vor alerga la clasa moto pe două KTM 690 Rally.

Piloţii Mani Gyenes şi Marcel Butuza vor alerga în ediţia 33 a Raliului Dakar. Celebrul raliu se va desfăşura în perioada 1-16 ianuarie în Argentina şi Chile, iar piloţii români vor alerga la clasa moto pentru echipa Vectra Racing. Respectiva echipă revine în Dakar după o absenţă de un an, iar cei doi piloţi vor merge în postura de clasaţi în topul 20 mondial. Cei doi piloţi nu se află la prima participare în Dakar, dar principalul obiectiv pentru ediţia 2011 este terminarea raliului.

Categoria moto va avea 212 concurenţi în 2011 şi se va desfăşura de-a lungul a 9.000 de kilometri pe ruta Buenos Aires Arica – Buenos Aires. De-a lungul celor două săptămâni de concurs, riderii vor alerga la altitudini de peste 2.500 de metri, dat fiind faptul că sute de kilometri de probe speciale sunt în munţii Anzi. Partea dificilă soseşte abia în Atacama, unde piloţii vor concura în patru probe speciale în cel mai arid deşert din lume.

Mani Gyenes este primul român care a câştigat un raliu din Campionatul Mondial şi are deja trei participări în Raliul Dakar.

Primul Dakar în care a concurat Mani a fost cel din 2007, când a obţinut poziţia 46 la general şi 9 la debutanţi. În ediţia 2008 nu a mai putut concura deoarece aceasta a fost anulată din pricina ameniţărilor terorise, iar ediţia 2009 nu a reuşit să o ducă până la sfârşit din cauza unei accidentări la umăr.

Marcel Butuza a concurat prima dată în Dakar tot în 2007, iar în 2009 a avut şi el o accidentare care nu i-a permis finalizarea raliului. Ambii piloţi ai Vectra Racing vor concura în Dakar 2011 pe motociclete KTM 690 Rally, aceleași pe care le-au utilizat și la ediția din 2009. Alături de Mani Gyenes și Marcel Butuza în raliu vor porni și cei doi membri ai echipei de asistență, Liviu Butuza și Romeo Duicu. Ultimul este fost concurent în Dakar, Romeo reușind să ajungă la finișul ediției din 2009.

Via | VectraRacing

Comentarii (3)

  • doamnea juta
    2 0
  • Bakar inseamna Africa..........!
    0 0
  • @slv83
    Dakar este in Africa , dar asta e si denumirea raliului
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru