DS 7 Crossback va primi funcții autonome: SUV-ul va parca singur și va ști să-și monitorizeze poziția în trafic din 2018

de Daniel Popescu
Luni, 10.04.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
DS 7 Crossback va beneficia de anul viitor de primele funcții autonome. Pentru început, SUV-ul va fi capabil să parcheze singur și să-și montorizeze poziția în trafic în funcție de traseu și de celelalte mașini.

Grupul PSA Peugeot - Citroen nu a ieșit în evidență până în prezent prin lansarea unor funcții autonome pentru modelele sale. Iată însă că, după achiziționarea celor de la Opel, constructorul francez se va putea concentra și pe unul dintre cele mai controversate domenii legate de dezvoltarea industriei auto.

PSA a anunțat în această săptămână primele detalii despre planurile legate de introducerea unor funcții autonome și, deloc surprinzător, brandul premium DS va fi primul care va beneficia de astfel de noutăți. Previzibil, modelul ales este DS 7 Crossback, care a impresionat prin designul său la lansarea care a avut loc la Salonul Auto de la Geneva din luna martie.

Urmareste Automarket
Astfel, începând din prima parte a anului viitor, DS 7 Crossback se va putea parca singur prin funcția Park Pilot și va fi capabil să-și monitorizeze singur poziția pe bandă și cea relativă la alte vehicule cu funcția Connected Pilot. Aceste funcții fac parte din așa-numitul nivel 2 de autonomie, în cadrul căruia un sistem automat este capabil să îndeplinească anumite sarcini, în timp ce şoferul monitorizează mediul înconjurător şi realizează celelalte sarcini.

PSA a confirmat însă că aceste funcții vor fi disponibile și pe modele Citroen și Peugeot la scurt timp după lansarea pe DS 7 Crossback, fără însă să anunțe și date exacte în această privință.

În prezent, PSA efectuează teste și pentru dezvoltarea unor funcții autonome de nivel 3 și 4.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru