Președintele Franței are o mașină nouă: DS 7 Crossback Elysee

de Tiberiu Safta
Duminica, 14.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Președintele francez, Emmanuel Macron, va avea o mașină nouă. Aceasta este un DS 7 Crossback Elysee și tocmai a intrat în flota prezidențială. Mașina are câteva modificări specifice, comparativ cu modelul standard.

În cadrul ceremoniei de comemorare a armistițiului din 11 noiembrie 1918, care a pus capăt Primului Război Mondial, a fost prezentată mașina nouă a președintelui Franței. Este vorba despre DS 7 Crossback Elysee, o mașină creată special pentru Emmanuel Macron. Aceasta a intrat deja în flota prezidențială.

Noua mașină prezidențială este bazată pe DS 7 Crossback E-Tense 300. Aceasta are un ampatament mărit cu 200 mm, având o lungime totală de 4790 mm. Mai mult, automobilul este blindat și dispune de câteva dotări specifice, care nu se regăsesc pe versiunile civile. DS 7 Crossback Elysee este vopsit în culoarea albastru Ink, are jante de 20 de inch și dispune și de suporturi pentru steaguri, lumini cu flash intermitent, logo-uri RF (Republique Francaise) și o antenă specială pentru sistemul de telecomunicații al mașinii.

Schimbări se regăsesc și la interior, acolo unde scaunele sunt îmbrăcate în piele neagră Basalt, combinată cu Alcantara. Scaunele din spate sunt reglabile electric și sunt, de asemenea, încălzite și ventilate.

Consola centrală se extinde până în spate, astfel bancheta este separată. Tot în spate găsim un sistem de încărcare wireless pentru telefoane, un sistem de entertainment și, din nou, logo-urile RF.

Sistemul de propulsie plug-in hybrid rămâne neschimbat față de modelul standard. Acesta este alcătuit din motorul pe benzină PureTech, cuplat la două motoare electrice și un acumulator de 13.2 kWh. În total, mașina produce 296 de cai putere și 520 Nm și are o transmisie cu tracțiune integrală.

Modificările efectuate la ampatamentul mașinii vor afecta performanțele acesteia. DS nu a dezvăluit specificații tehnice, însă varianta pe care se bazează accelerează de la 0 la 100 km/h în 5.9 secunde și are o autonomie electrică de 58 Km.

via Carscoops

Comentarii (18)

  • De departe cea mai puțin prezidențială mașină pe care a avut-o Franța, o mașină oficială trebuie să fie o limuzină, ultima adevărată a fost Citroen C6, singurul motiv pentru care cred c-au ales DS7 este că-i produsă în Franța, spre deosebire de DS9 care e în China, dar care se potrivea mult mai bine ca aspect, nu înțeleg de ce n-au ales Franța ca producție, nu știu ce mare economie fac, oricum nu face mari volume.

    Regretabil că Franța nu mai are nici măcar o limuzină produsă local, până și Italia, care a scăzut mult în domeniul auto din multe puncte de vedere, tot au un Quatroportte .
    26 4
  • De ce nu este pur electrică?... aici se aplica ceea ce a spus Tudor Arghezi... “tovarăși, una vorbim și alta fumam?”
    28 3
  • LUCCI LUCIANO
    Mai bine mergea un Talisman. Sau un Koleos.Initiale Paris. Johanis nu se da si el cu un Jogger, sau nu il lasa Carmen. Ca nu i se potrivste cu rochia Chanel cumparata din banii de profesoara la Sibiu....
    19 7
  • Edikkk
    1. Bravo Franţei naţionaliste, care nu se subjugă dictonului Germania uber alles
    2. Mergea una PHEV măcar, vai de capul meu ce ipocrit, abia a fost la COP
    4 21
  • inexorabil
    Electrikkk, tu eşti sclavul aceleiaşi aversiuni neîmpăcate de care suferă şi Mafioso: germanofobia (inept justificată). Asta dacă nu cumva…
    Şi de câte ori să te avertizez că se spune corect “Deutschland über alles” ? Sau te pomeneşti că nu ştii să scrii din memorie “Deutschland” ??
    14 12
  • înexorâbil
    Bă oxidatule, dacă n-ar fi gugăl, tu n-ai știi să-ți scrii nici numele
    12 17
  • Na ca am ajuns pe saitul de cultura...
    12 5
  • Poi este PHEV!!!
    9 1
  • @17:29... tu “știi”?
    11 3
  • inexorabil
    AM, rog corectură: “platforma”, nu “plaftorma”.

    Apropo, observ că se schimbă generaţiile în…redacţie, dar cei de dinainte mi se păreau mai receptivi. Şi mai înzestraţi cu spirit analitic. Şi mai implicaţi în conversaţii cu cititorii.
    În concluzie, mă simt aici precum în ceaţa de afară…
    14 7
  • De ce atâta mirare? Este absolut firesc și normal. De-a lungul timpului au mai fost Președinți care au mai avut mașini din producția autohtonă. Chiar Charles de Gaulle a avut un DS iar Nicholas Sarkozy un C6.
    SUA folosește Cadillac, Irlanda Rolls Royce Silver Wraith, Angela Merkel are Audi A8L Security, Putin folosește o limuzină rusească.
    10 0
  • Pentru ca e mai mișto un duster bluedci
    7 3
  • Testarossa
    Ce uratenii de jante, oribile pentru acest tip de masina, ba mai mult de atat balonul mic arata oribil in aceasta combinatie, gap-ul mare pneu- aripa e "caricatura" 100-n-mie.
    9 5
  • Testarossa
    Valabil pentru jantele negre ceea ce am scris mai sus. Celelalte aduc masina in echilibru din acele puncte de vedere. Priviti doar.

    Apropo de design, sigla DS mi se pare tare misto. La fel si "tesatura" patern-ul stopurilor spate. Interesante, de bun gust, un suflu nou, placute privirii. :)
    9 1
  • Citroenul C6 a fost mult mai limuzina si mult mai prezidentiala decat pimp-ul asta.
    10 0
  • TC1900
    nu cred ca aspectul masinii conteaza pt Macron, doar lui are nevasta de 70 de anio
    12 3
  • inexorabil
    AM, mă mir că n-aveţi idee de faptul că, de regulă, pomul se taie cât mai aproape de rădăcină. Voi mi-aţi lăsat ditamai cioata. Aşa că orice adept la logicii elementare se împiedică de ea.

    Voi replanta pomul, dar curăţat de crengile incorecte jurnalistic (păi de!) :

    ** Surpriză de proporţii, Mafănele (17:29). Ştiam încă din primul an de “germană”, la gimnaziu.

    Până să apară “enciclopedicul” internet, am răsfoit “google”-ul cu coperţi. Ce-i drept, m-am lenevit de câţiva ani încoace, dar există semne că îmi voi relua vechiul “nărav”. Magnum argumentum? Citându-l pe filosoful Ovidiu Hurduzeu, “citesc ca să supravieţuiesc”.

    Sigur te-ai integra de minune în plaftorma “ziaristii.com”. Este chiar mai agresivă, mai jurată în Propagandă decât oficina oficială de la noi a socialismului internaţionalist corporatocratic (“Revista 22”) **.
    7 6
  • Oglinda Marian spartanul
    Nu mai comentați săracilor va rup e oasele cu tehnologie extraterestră sunt liliput de branistea Galați rup oase cu tehnologie extraterestră de pe pluto va arat tot
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru