Dublă pentru Peugeot la Spa

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 09.05.2011
Peugeot a realizat o dublă la cursa de 1.000 kilometri de la Spa Francorchamps în acest weekend, învingându-şi principalii adversari de la Audi.

După o cursă de 1.000 de kilometri, francezii de la Peugeot au obţinut primele două poziţii la Spa Francorchamps. Modelele Peugeot 908 cu numerele 7, respectiv 9 au urcat rapid de pe locurile 12, respectiv 48 şi au făcut o cursă excelentă. Rezultatul din această cursă a fost cu atât mai dulce pentru francezi încât şi-au învins rivalii principali – nemţii de la Audi – aceştia obţinând poziţiile 3, 4 şi 5 cu noile R18 TDI.

Pe primul loc s-a clasat echipajul nr. 7, format din Davidson, Gene şi Wurz, care a efectuat 161 de tururi în 6 ore, două minute, 3 secunde şi 799 de sutimi. Pe locul doi s-a clasat echipajul 8, format din Sarrazin, Montagny şi Minassian, cu +42”965. Locul trei le-a revenit celor de la Audi, cu echipajul format din Capello, McNish şi Kristensen, în timp ce locurile patru şi cinci le-au revenit echipajelor formate din Dumas, Bernhard şi Rockenfeller, respectiv Fassler, Lotterer şi Treluyer.

Bruno Famin, director tehnic în cadrul Peugeot Sport, a declarat la dezvăluirea modelului 908: "Am profitat de experienţa pe care am dobândit-o alături de motorul V12 şi am optat pentru un propulsor similar, dar cu opt cilindri.

Motorul cu opt cilindri are o capacitate de 3.7 litri şi a fost pornit pentru prima dată în data de 25 ianuarie."

Locul şase a fost adjudecat de echipa Pescarolo Judd (Collard, Tinseau, Jousse), în timp ce locul şapte le-a aparţinut celor de la Lola Toyota (Jani, Prost). Cel de-al treilea model Peugeot 908 înscris în cursă a obţinut poziţia numărul 8 în clasament, iar echipajul respectiv este format din Lamy, Bourdais şi Pagenaud. În clasamentul constructorilor, Peugeot deţine conducerea cu 55 de puncte, cu 17 mai mult faţă de Audi. La echipe, Team Peugeot Total deţine prima poziţie, cu 27 de puncte. Pe locul doi se află Audi Sport Team Joest, cu 19 puncte. Cea de-a treia poziţie este deţinută de Team Oreca-Matmut, cu 18 puncte, în timp ce locul patru este deţinut de Rebellion Racing, cu 12 puncte.

Via | Motorward

Comentarii (4)

  • Catalin
    Spa
    cursa a durat doar 6 ore...............e cea de la Spa nu cea de la Le Mans.
    2 2
  • @edy
    http://www.automarket.ro/stiri/noul-audi-r18-este-echipat-cu-un-motor-v6-tdi-reproiectat-37714.html

    deja locul 1 e rezervat ptr Au....Peugeot ....:))))))
    10 4
  • ...
    felicitari pentru corecturi
    felicitari pentru comentariile sterse.
    5 1
  • Cristy
    ...
    eu am vazut masina asta pe viu expusa la un muzeu peugeot in paris :DDDD
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru