După Toyota, și mașinile Tesla sunt acuzate că accelerează singure: un Model X a ajuns în sufrageria proprietarului. Tesla exclude defecțiunile

de Bogdan Mirică
Marti, 03.01.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Proprietarul unui Tesla Model X acuză compania americană că SUV-ul a accelerat singur și a trecut prin peretele garajului său.

Piața din Statele Unite nu este străină de situații nefericite în care mașinile au accelerat singure și au provocat accidente. Dacă ne aducem aminte, mașinile Toyota au fost afectate de un recall serios din această cauză.

Scenariul pare să se repete, însă de această dată este vorba despre un alt constructor: Tesla. Șapte plângeri depuse la Tribunalul din California acuză modelele constructorului american de accelerare neintenționată.

Cel mai recent caz a fost constatat de asemenea în California. Ji Chang Sun, un celebru cântăreț și actor sud-coreean, proprietar de Tesla Model X, își parca SUV-ul în garaj. Șoferul susține că acesta a început să accelereze brusc, la capacitate maximă, izbindu-se de peretele garajului, distrugând mai mulți stâlpi de susținere și conducte de canalizare. Model X s-a oprit în sufrageria proprietarului.

Urmareste Automarket
Cântărețul asiatic a anunțat că va demara un proces care urmărește despăgubiri materiale consistente  El acuză Tesla de încălcarea garanției, de neglijență și de defecțiunea produsului.

Tesla are propria variantă a poveștii.

Analizând datele oferite de mașină, constructorul american susține că Ji Chang Sun este vinovat întru totul de accident. Telemetria arată că piciorul acestuia a apăsat 100% pedala de accelerație. Mai mult, Tesla susține că proprietarul a amenințat deja compania cu un proces monstru dacă nu este despăgubit și dacă nu se recunoaște oficial că a fost vina mașinii.

via carscoops

Comentarii (5)

  • Asta înseamnă să ai funcția " follow me home".
    29 2
  • A cautat cineva si pe cei de la Tesla cu o declaratie ceva despre telemetrie ... ca poate s-a apasat acceleratia ? Asa, de dragul jurnalismului, ca prosti care incurca pedalele sunt pe toate drumurile, dar jurnalisti traducatori de can-can incercam sa nu avem chiar in toate publicatiile, nu?
    5 8
  • MARIUS
    TESLA a confirmat ca soferul a apasat pedala de acceleratie la maxim in momentul accidentului , nu poti platii pentru toti inconstientii
    2 1
  • Amu' nu vă supărați, dar și casa aia parcă-i din carton :))
    S-a întâmplat ca în povestea celor trei purceluși :))
    4 1
  • @LR
    Asa sunt 98% din casele americane
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru