Ediția limitată Abarth 595 Spa-Francorchamps: 150 de exemplare disponibile doar în Belgia

de Alexandru Monenciu
Joi, 13.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Abarth a publicat primele imagini și informații despre ediția limitată 595 Spa-Francorchamps. Un omagiu adus legendarului circuit, aceasta va fi replicată în doar 150 de exemplare, disponibile exclusiv în Belgia.

Spa-Francorchamps este unul dintre cele mai celebre circuite din lume. Cei 7 kilometri au găzduit curse din mai multe ramuri ale motorsportului, inclusiv Formula 1. Cel mai cunoscut viraj este, de departe, Eau Rouge.

Italienii de la Abarth s-au gândit să omagieze acum legendarul circuit belgian și nu oricum, ci cu o ediție limitată a modelului 595. Numele său este 595 Spa-Francorchamps, iar cele 150 de exemplare vor fi disponibile doar în Belgia.

Noul Abarth 595 Spa-Francorchamps poate fi comandat atât în versiune hatchback, cât și cu plafon retractabil. Clienții au de ales din trei nuanțe exterioare: Roșu Abarth, Galben Modena și Negru Scorpione.

Pachetul Contrasting Colori, grafica specifică, jantele negre cu diametrul de 17 inch și emblemele speciale fac, de asemenea, parte din oferta noii ediții speciale.

Emblemele pot fi regăsite și la interior, alături de centurile de siguranță roșii, de ecranul central de 7 inch și de butonul Scorpio Mode care pregătește mașina pentru utilizarea pe circuit.

Sub capotă avem motorul de 1.4 litri T-Jet, conectat la o transmisie manuală cu cinci trepte.

Cea robotizată, cu padele montate pe volan, este opțională. Deși putea, Abarth nu a folosit versiunea de 180 CP a unității, care echipează versiunile 595 Competizione și 595 Essesse, ci pe cea de 165 CP.

Noua ediție limitată pornește de la 24.990 de euro în Belgia. În preț este inclusă și o experiență de neuitat pe circuitul Spa-Francorchamps.

via Abarth

Comentarii (4)

  • Edikkk
    Abarth în 10 ani, nu va mai exista dacă nu fac trecerea la versiunile electrice
    2 6
  • Abarth în 10 ani, nu va mai exista dacă fac trecerea la versiunile electrice
    5 1
  • Mircea Badea
    asa cred ca arata o gargarita pusa in microunde..

    nu se rastoarna chestia asta?
    1 0
  • Seriff
    @Alex_cu_a_mic, corect, asta voiam si eu sa scriu.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru