Ediția limitată Alpine A110 R Fernando Alonso: 32 de exemplare, preț de 148.000 de euro

de Alexandru Monenciu
Joi, 06.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pentru a celebra cele 32 de victorii ale lui Fernando Alonso în Formula 1, francezii de la Alpine lansează o ediție specială, care îi poartă numele, a modelului A110 R. Aceasta va fi replicată în 32 de exemplare.

Alpine a lansat, în urmă cu două zile, noua versiune A110 R. Acum, francezii anunță o ediție specială A110 R Fernando Alonso, denumită așa după celebrul pilot spaniol care concurează în prezent pentru echipa de Formula 1 Alpine.

Așa cum bine știi, Alonso va concura pentru Aston Martin de anul viitor, dar Alpine s-a gândit să celebreze cumva cele 32 de victorii pe care spaniolul le-a avut până acum în F1 (multe la volanul unui monopost Renault).

Cele 32 de exemplare Alpine A110 R Fernando Alonso vor păstra nuanța Albastru Racing Matte a lui A110 R (preluată de la monopostul Alpine F1). Vor exista, desigur, câteva detalii care vor face trimitere la Alonso.

Pe lângă semnătura pilotului, pe care o regăsim în diferite părți ale caroseriei, mai avem o grafică Alpine Racing în partea din spate, contur gri pentru jantele din carbon și etriere portocalii.

Găsim puțin portocaliu și pe volan, iar curelele care deschid portierele sunt și ele portocalii.

Semnătura lui Alonso este brodată pe scaune, iar motto-ul favorit al spaniolului a fost gravat cu laser în partea superioară a parbrizului.

Nu lipsește plăcuța numerotată, montată pe consola centrală, care face trimitere la cele 32 de victorii ale lui Alonso în Formula 1.

Singura modificare tehnică adusă de această ediție specială este suspensia, la a cărei recalibrare a contribuit chiar Fernando Alonso. Aceasta este cu 5% mai rigidă (comparativ cu un A110 R standard) și a fost ajustată de pilotul spaniol pe circuitul de la Barcelona.

Așa cum spuneam, noua ediție specială Alpine A110 R Fernando Alonso va fi replicată în 32 de exemplare. Prețul unuia pornește de la 148.000 de euro.

via Alpine

Comentarii (3)

  • Omu’
    De fapt sunt 31 de victorii.
    5 6
  • Seriff
    Renault nu mai fabrica Megane Rs ca nu se vinde cu 40.000 de euro, dar fabrica Alpine cu 148.000 euro, cine sa mai inteleaga industria auto din ziua de azi, Baba Vanga si Mike (EDIKK)
    8 8
  • Asta înseamnă civilizație și fair play, să numești o serie limitată după numele pilotului chiar dacă pleacă la concurență.
    Chapeau bas!
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru