Ediția specială Audi RS6 Avant GT: 630 CP și producție limitată la 660 exemplare

de Alexandru Monenciu
Marti, 06.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi prezintă noua ediție specială RS6 Avant GT. Producția va fi limitată la doar 660 de exemplare, la nivel global, iar motorul V8 dezvoltă 630 de cai putere, cu 30 CP mai mult față de un RS6 standard.

Audi RS6 Avant este, fără îndoială, unul dintre cele mai rapide și puternic break-uri de performanță din lume. Modelul german vine echipat cu un motor V8 twin-turbo, care dezvoltă 600 de cai putere, și este capabil de performanțe impresionante.

Dar, finalul de carieră se apropie, așa că Audi a decis să marcheze momentul cu o ediție specială. Denumită RS6 Avant GT, aceasta este inspirată de conceptul RS6 GTO, prezentat în urmă cu 4 ani. La rândul său, acesta făcea o trimitere la celebrul Audi 90 quattro care a participat în campionatul IMSA GTO în 1989.

În ceea ce privește designul exterior, Audi RS6 Avant GT propune o capotă din fibră de carbon, aripi din fibră de carbon cu prize de aer integrate, o grilă frontală neagră, eleron generos, difuzor de aer supradimensionat și jante cu diametrul de 22 de inch.

Clienții pot comanda această ediție specială într-una dintre următoarele nuanțe: Alb Arkona, Gri Nardo, Gri Chronos Metallic, Maro Madeira Metallic sau Negru Mythos Metallic.

Pentru interior, Audi a pregătit o tapițerie din microfibră Dinamica neagră, centuri de siguranță roșii, accente roșii și arămii, dar și numele ediției speciale brodat pe scaune.

Cele mai importante noutăți se regăsesc sub caroserie.

Motorul V8 twin-turbo, de 4.0 litri, dezvoltă acum 630 CP (+30 CP) și 850 Nm (+50). Vine în continuare alături de o transmisie automată Tiptronic cu 8 rapoarte și o tracțiune integrală quattro.

Diferențialul central este preluat de la RS6 Avant Performance, suspensia a fost calibrată special pentru această versiune și coboară garda la sol cu 10 milimetri, iar sistemul de frânare are componente carbon ceramice.

Mulțumită acestor modificări, noul Audi RS6 Avant GT atinge 100 de km/h în doar 3.3 secunde. Acul vitezometrului ajunge la 200 km/h în 11.5 secunde, iar viteza de top este de 305 km/h.

Ediția specială este limitată la doar 660 de exemplare, iar primele unități vor fi livrate în al doilea semestru al anului. Prețul pornește de la 219.355 de euro în Germania.

via Audi

Comentarii (2)

  • ce preturi bai nene..
    220 jdemii.. ori suntem noi prea saraci, ori sunt ei prea lacomi.
    Masina o capodopera de altfel!
    4 0
  • Arta !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru