Ediție aniversară Audi RS Q3 Edition 10 Years: vopsea specială și producție de 555 de exemplare

de Tiberiu Safta
Marti, 11.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a lansat o ediție specială pentru RS Q3, menită să marcheze 10 ani de la apariția modelului. Noua ediție se numește Edition 10 Years și aduce o vopsea exclusivă, alături de accente negre și jante noi. Doar 555 de exemplare vor fi produse.

Constructorul german a prezentat noul RS Q3 Edition 10 Years. Așa cum reiese din nume, noul model special marchează 10 ani de când a apărut pentru prima dată pe piață.

Față de un RS Q3 obișnuit, ediția aniversară primește o vopsea exclusivă gri Chronos, alături de numeroase accente negre lucioase în zona grilei, farurilor LED dinamice, inserțiilor aerodinamice, capacelor oglinzilor și geamurilor. Sigla Audi, precum și celelalte embleme sunt vopsite în negru lucios. Exteriorul este completat de jante de 21 de inch cu un design exclusiv.

La interior avem scaune sport de tip scoică, exclusive pentru această ediție aniversară. Părțile posterioare ale spătarelor scaunelor din față sunt confecționate din fibră de carbon, iar scaunele în sine sunt îmbrăcate în piele neagră, în combinație cu microfibra Dinamica, ce conține fibre provenite din PET-uri reciclate în proporție de 45%.

Tot aici avem cusături vopsite în culoare cuprului, iar în habitaclu avem și embleme RS Q3.

Portierele conțin un sistem de iluminare exterioară, care proiectează un romb 3D roșu pe asfalt atunci când acestea sunt deschise. Ecranul central de 10.1 inch este înconjurat de fibră de carbon și conține și numărul exemplarului din cele 555 care vor fi produse.

Sub capotă avem motorul cu 5 cilindri de 2.5 litri TFSI de 400 de cai putere. Audi RS Q3 atinge 100 de km/h în 4.5 secunde și o viteză maximă de 280 de km/h. Puterea este transmisă către toate roțile mulțumită sistemului de tracțiune integrală quattro, iar motorul este cuplat la cutia de viteze automată S tronic cu 7 trepte.

Noul Audi RS Q3 Edition 10 Years va fi produs în doar 555 de exemplare.

via Audi

Comentarii (3)

  • ce fain e sa ai nume si renume:
    - vopsea speciala, zbang +3000 Euro minim
    - editie limitata, doar 555 bucati, zbang +5000 Euro, asa din pix. pentru ca se poate.
    8 1
  • Acum înțeleg proverbul german că pe autostradă un Audi face întotdeauna loc unui Bmw iar un Bmw unui Mercedes (unii îl știu și cu Porsche). Răspunsul este că un Audi are cutie cu 7 viteze, un Bmw cu 8 iar un Mercedes cu 9 viteze.
    1 1
  • Scuzați, mașina este foarte ok. Remarc ca un plus față de alții, integrarea tabletelor în bord și nu înfipte în bord. Și exteriorul este bine lucrat mai ales la eșapamentul care ar satisface și un vapor, dar nu mă duce mintea cum împart 5 cilindri la 2 evacuări.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru