Ediție specială pentru Mercedes-AMG SL 63, inspirată de monopostul de F1 din 2021: vor exista doar 100 de exemplare

de Alexandru Monenciu
Joi, 12.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul german de automobile prezintă noua ediție specială Motorsport Collectors Edition pentru modelul SL 63. Aceasta este inspirată de monopostul de Formula 1 Mercedes-AMG din sezonul 2021 și va fi replicată în doar 100 de exemplare.

Mercedes-AMG s-a bucurat de mult succes în Formula 1, chiar dacă sezonul 2022 nu s-a desfășurat conform așteptărilor. Pentru a celebra performanțele din Marele Circ, constructorul din Stuttgart anunță acum o ediție specială pentru modelul SL 63.

Denumită Mercedes-AMG SL 63 Motorsport Collectors Edition, aceasta va fi replicată în doar 100 de exemplare. Ca sursă de inspirație, germanii au folosit monopostul de F1 din sezonul 2021.

Nuanța exterioară face tranziția de la gri la negru, iar, pentru contrast, Mercedes-AMG propune o serie de accente în culoarea verde specifică celor de la Petronas. Nu lipsește grafica (în partea din spate) care s-a regăsit pe monopostul W12.

Pachetele AMG Aerodynamic, AMG Night și AMG Night II sunt standard. Asta înseamnă, pe scurt, elemente aerodinamice mai proeminente și ornamente exterioare negre. Jantele de 21 de inch și plafonul din material textil, negru, completează tabloul.

Scaunele AMG Performance, îmbrăcate în piele Nappa, pot avea cusături roșii sau galbene, iar emblema AMG este prezentă și ea pe tetiere, Mai departe avem ornamente din fibră de carbon, sistem audio Burmester, Head-Up Display și sistemul de telemetrie AMG Track Pace.

Din punct de vedere tehnic, Mercedes-AMG SL 63 Motorsport Collectors Edition este standard.

Asta înseamnă că motorul V8, de 4.0 litri, dezvoltă 585 de cai putere și 800 Nm, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 3.6 secunde.

Așa cum spuneam, ediția specială va fi replicată în doar 100 de exemplare.

via Mercedes-AMG

Comentarii (3)

  • Mircea Badea
    cel mai dragut sl a fost cel cu botul de mclaren...
    stelutele alea sunt pt facut strada?
    1 1
  • 100 că nu se vând decât la babalâci bogaţi, care nu le pasă de ce lasă în urmă

    Frumoasă dar uzată moral
    1 6
  • De sute de ani a stabilit La Fontaine că strugurii la care nu poți ajunge sunt acri (ca să nu ajung până la grecii antici).
    Consider (după standardele mele ) că este o capodoperă din zona "artă tehnologică" .
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru