Ediție unicat pentru McLaren 720S: caroserie neagră cu inserții aurii pentru jante și interior pentru un client misterios din Dubai

de Daniel Popescu
Marti, 14.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren 720S a primit o ediție specială într-o singură unitate comandată de un client misterios din Dubai care a cerut inclusiv inscripționarea unui citat celebru al lui Bruce McLaren pe spatele mașinii.

McLaren Special Operations (MSO), divizia McLaren care se ocupă cu personalizarea mașinilor de serie ale constructorului, a dezvăluit o ediție specială într-un singur exemplar pentru McLaren 720S.

Sportiva exclusivistă a fost dezvăluită cu ocazia Salonului Auto din Dubai, iar caracteristicile ce ies imediat în evidență sunt culoarea neagră a caroseriei și vopseaua care imită aurul aplicată pe jantele din aliaj și alte componente de interior. În schimb, scutul termic al motorului este realizat chiar din aur de 24 de carate, iar la interior există o placă "1 of 1" care certifică existența unui singur exemplar.

Comparativ cu versiunea de serie, ediția specială utilizează fibră de carbon pentru prizele de aer, bara de protecție spate și plafon, la fel ca și în cazul difuzorului spate și a carcasei pentru motor. De asemenea, la interior regăsim Alcantara și piele neagră.

Inginerii MSO au avut nevoie de 120 de muncă pentru a personaliza 720S, iar cea mai migăloasă operațiune a durat 30 de ore și vizat aripa spate.

Explicația este simplă: cumpărătorul a solicitat ca pe aripa spate să fie inscripționat cu aur în limba arabă celebrul citat "Life is measured în achievement, not în years alone" al lui Bruce McLaren, fondatorul McLaren. În plus, citatul a fost stilizat pentru a semăna cu o vedere a zgârie-norilor din Dubai.

Din punct de vedere tehnic, ediția specială utilizează un motor twin-turbo V8 de 4.0 litri care permite atingerea unei viteze de 200 km/h în numai 7.8 secunde, în timp ce viteza de top este de 341 km/h. Ediția specială este prezentă la standul McLaren de la Salonul Auto din Dubai în perioada 14-18 noiembrie, după care va intra în posesia clientului misterios din Dubai.

Via McLaren

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru