Efectul COVID-19: Ford estimează pierderi de 600 de milioane de dolari în primul trimestru, din cauza închiderii fabricilor și a scăderii vânzărilor

de Paul Cosma
Marti, 14.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford estimează pierderi de 600 de milioane de dolari în primul trimestru, din cauza crizei COVID-19 care a închis fabricile și scăzut vânzările la nivel global. Constructorul a înregistrat un declin de 21% al vânzărilor în primele trei luni din 2020.

Începând cu trimestrul al doilea din acest an, Ford dorește să repornească treptat toate fabricile ce au fost închise pe fondul pandemiei de coronavirus. În acest moment, americanii produc mașini doar în China.

După primele trei luni, Ford estimează pierderi de 600 de milioane de dolari din cauza crizei COVID-19, vânzările sale înregistrând o scădere de 21% față de aceeași perioadă din 2019.

Compania susține că are suficiente lichidități pentru a continua activitatea până cel puțin la sfârșitul lunii septembrie. Totodată, Ford menționează că poate apela și la alte surse de finanțare dacă acest lucru va fi necesar.

În luna martie, constructorul a suspendat producția din Europa și America de Nord, urmând ca fabricile să fie redeschise în “cooperare cu sindicatele, furnizorii și dealerii”.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru