Efectul vânzărilor în scădere: BMW și Daimler ar putea amâna planurile pentru extinderea producției în Ungaria

de Daniel Popescu
Joi, 16.05.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW și Daimler intenționează să amâne planurile pentru construirea noilor uzine planificate în Ungaria ca efect al scăderii vânzărilor, potrivit presei germane.

Constructorii germani au anunțat planuri ambițioase pentru extinderea producției de mașini în Ungaria pe parcursul următorilor ani, ca urmare a faptului că vecinii României au parte de o infrastructură bună, iar salariile sunt încă mai mici decât cele din Europa de Vest.

Cu toate acestea, publicația financiară germană Handelsblatt susține că BMW și Daimler intenționează să amâne construcția unor noi uzine, în special ca urmare a faptului că vânzările europene ale celor doi constructori sunt în scădere.

În primele patru luni ale anului, vânzările Mercedes-Benz au scăzut cu 5.4% în Europa, în timp ce Grupul BMW a raportat o scădere de 0.6% a vânzărilor.

În vara anului trecut, BMW a anunțat că va construi o nouă uzină în localitatea maghiară Debrecen, în urma unei investiții de un miliard de euro. Noua uzină ar urma să aibă 1.000 de angajați și o producție anuală de 150.000 de unități.

La rândul său, Daimler anunțase că a decis să construiască o nouă uzină la Kecskemet, lângă cea pe care o deține deja în această localitate.

Un alt motiv pentru amânarea dezvoltării celor două uzine este reprezentat de incertitudinile cu privire la intențiile administrației lui Donald Trump de a impune taxe pentru mașinile importate în Statele Unite, în ciuda faptului că au apărut informații potrivit cărora eventuală introducere a unor taxe va fi amânată pentru cel puțin 6 luni.

Reprezentanții BMW și Daimler nu au comentat informațiile din presa germană.

Pe de altă parte, Orsolya Ludvig, directorul de comunicare al uzinei Daimler de la Kecskemet, susține că pentru moment lucrările decurg conform planului inițial și ca prima clădire va fi finalizată în curând.

Via Handelsblatt, BMW Blog, Hungary Today

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru