Parteneri
Turul României cu 8 maşini electrice. Oferit de
Audi
e-tron Sportback
446KM
Autonomie max
86.5kWh
Baterie net
408CP
Putere max
Hyundai
Kona electric
449KM
Autonomie max
64kWh
Baterie net
204CP
Putere max
Kia
e-Niro
455KM
Autonomie max
64kWh
Baterie net
204CP
Putere max
Mini
Cooper SE
234KM
Autonomie max
28.9kWh
Baterie net
184CP
Putere max
SUV Peugeot
e-2008
320KM
Autonomie max
45kWh
Baterie net
136CP
Putere max
Porsche
Taycan
462KM
Autonomie max
93.4kWh
Baterie net
761CP
Putere max
Renault
Zoe
395KM
Autonomie max
52kWh
Baterie net
135CP
Putere max
Volkswagen
ID.3
549KM
Autonomie max
77kWh
Baterie net
204CP
Putere max
Volvo
XC60 Recharge T8 Polestar
SAFEST
SAFETY CAR

#ElectricRomânia 2020: facem turul României cu 8 mașini electrice lansate în ultimele 12 luni

de Mircea Meşter
Vineri, 21.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Tur al României, workshop electric și test în același eveniment. #ElectricRomânia 2020 ne va arăta timp de 8 zile cum și cât merg cele mai importante 8 mașini electrice lansate în ultimele 12 luni în România.

8 zile, 8 mașini lansate în România în ultimele 12 luni, 19 jurnaliști și creatori de conținut care acoperă o largă felie media online și offline, 8 parteneri implicați în dezvoltarea și promovarea electromobilității în țara noastră sute de fotografii și multe imagini video.

Acestea sunt ingredientele principale ale celui mai mare eveniment electric așteptat cu sufletul la gură de întreaga industrie auto: #ElectricRomânia 2020, turul României cu mașini electrice.

DESPRE #ELECTRICROMÂNIA

Conceput, dezvoltat și organizat de Automarket într-o primă ediție care a avut loc în 2019, cel mai important eveniment care aduce la start mașinile electrice recent lansate pe piață ajunge în 2020 la al doilea an. Dacă în 2019 am văzut la treabă, am vorbit despre și am calculat autonomia reală a 5 mașini electrice disponibile atunci pe piață (Audi e-tron, BMW i3, Nissan Leaf, Renault Zoe și Volkswagen e-Golf), ediția din acest an va depăși toate așteptările în materie de mașini, parteneri, invitați și derulare.

Startul ediției 2020 a turului aduce în fața jurnaliștilor prezenți și a publicului nostru 8 modele lansate oficial în România în cursul anului 2020. O gamă largă de segmente, de prețuri și de performanțe care acoperă majoritatea cerințelor și nevoilor publicului interesat. 

Bineînțeles, unul dintre scopurile declarate ale proiectului va fi acela de a testa în timp real, în cotidian, starea infrastructurii de încărcare pentru mașinile electrice. Vom încărca la stații publice disponibile oricui, iar provocarea va fi cu atât mai mare cu cât ne creștem singuri gradul de dificultate: vom ajunge în orașele mari cu 8 electrice care vor avea nevoie de energie electrică.

Așa că, așa cum se întâmplă în cazul mașinilor electrice, vom avea un plan foarte bine structurat pentru a trece cu bine peste aceste provocări generate de infrastructură și de numărul de mașini din tur. Dacă anul trecut nu am avut nicio problemă în încercarea noastră, dezvoltarea numărului de stații de încărcare din ultimele 12 luni ar trebui să ne ajute chiar dacă și numărul de mașini din tur aproape că s-a dublat.

MAȘINILE DIN 2020

Audi e-tron Sportback, Hyundai Kona electric, Kia e-Niro, Mini Cooper SE, Peugeot e-2008, Porsche Taycan, a doua generație Renault Zoe și Volkswagen ID.3 sunt vedetele incontestabile ale acestui tur care va însuma în jur de 2000 de kilometri și în urma căruia vom putea să vă prezentăm cifre reale de consum și de autonomie, primele impresii pe șosea cu mașini extrem de așteptate și filme dedicate în care vom povesti despre toate provocările pe care le vom întâlni pe șosea. Vom prezenta fiecare mașină în parte înainte, în timul turului și după tur în articole dedicate.

Avem și un Safety Car care confirmă nivelul acestui tur: Volvo XC60 în versiune hibridă plug-in (T8) semnată de Polestar. 

MAȘINILE DIN #ELECTRICROMÂNIA 2020

Putere
(CP)
Capacitate baterie
(kWh, net)
Autonomie maximă
(km)
Preț de pornire
(Euro)
Preț mașină din tur
(Euro)
AUDI
e-tron Sportback 
55 quattro S-Line
408 86,5 446 73.349 120.623
HYUNDAI
Kona electric
64 kWh Luxury+
204 64 449 33.772 43.340
KIA
e-Niro
150 kW Future
204 64 455 40.460 51.960
MINI
Cooper SE
L Trim
184 28,9 234 33.201 39.261
PEUGEOT
e-2008
GT
136 45 320 33.907 41.031
PORSCHE
Taycan
Turbo
680 83,7 450 110.625 189.375
RENAULT
Zoe
ZE50-R135 Intens
135 52 395 30.350 36.500
VOLKSWAGEN
ID.3
PRO 1st Edition
204 58 424 39.043 50.470
SAFETY CAR
Putere
(CP)
Capacitate baterie
(kWh, net)
Autonomie electrică
(km)
Consum mediu mixt
(litri benzină, WLTP)
Preț mașină din tur
(Euro)
VOLVO
XC60 Plug-in Hybrid
T8 Polestar Engineered
415 9,9 25-50 3,2 88.123

19 INVITAȚI

Pentru a atinge cât mai multe dintre unghiurile de abordare posibile și pentru a ajunge la un public pe cât de diferit, pe atât de pasional, lista de și de creatori de conținut invitați conține specialiști în zona auto și specialiști în comunicare digitală care vor da mai departe impresiile lor despre experiență și despre mașini.

Pe lângă Automarket, organizatorul evenimentului, vor fi prezente în tur publicații-reper ale media auto și generalistă din România. Printre acestea, Auto Motor și Sport, AutoExpert, AutoBild, revista AutoTest, revista EcoWheels, TurboMag.ro, 0-100.ro, Hotnews.ro, Adevărul, Lifenews.ro și PressOne.ro.

Zona Social Media va avea și ea reprezentanți care oferă publicului lor conținut de calitate: Alin Ionescu (Mașinistul), Julius Constantinescu, Daniel Tomescu (Stacssau Marian Ionescu (Mariciu) îi vor ține la curent pe urmăritorii lor cu datele extrase din acest test extins atipic.

PARTENERII SUSTENABILITĂȚII

Bineînțeles, un astfel de proiect beneficiază de sprijinul unor parteneri care se remarcă în promovarea, dezvoltarea și costrucția segmentului auto electric în România. Partenerul principal #ElectricRomânia 2020 este compania Vitesco Technologies, care în huburile din Iași, Sibiu și Timișoara dezvoltă componente, subansamble și software dedicat mașinilor electrificate produse de mărcile auto ale lumii. Vom vorbi mai multe despre Vitesco și despre implicarea inginerilor săi în dezvoltarea mașinilor electrice atât într-un material dedicat înainte de tur, cât și într-o vizită pe care le-o vom face la sediul din Timișoara în timpul turului.

De la această sărbătoare a electrificării nu putea să lipsească nici Renovatio, compania considerată pionierul stațiilor electrice din România, dezvoltatoarea celei mai mari rețele de stații de încărcare din țara noastră: e-charge.

Enel X reprezintă definiția energiei electrice și ni se alătură pentru al doilea an consecutiv în turul României, dezvoltând asiduu stații de încărcare publice și domestice pe care le vom utiliza în tur.

Clienții Volskwagen și Audi vor fi bucuroși să vadă că MOON se află pe lista partenerilor acestui tur, marca oferind soluții pentru încărcare, sisteme de stocare și consiliere dedicată celor care aleg o mașină electrică a grupului german.

Ne bucurăm să vedem cum unul dintre numele mari din zona stațiilor de alimentare cu carburanți se adaptează nevoilor noi de mobilitate ale clienților. MOL se va afla alături de noi în acest tur prin recent lansatul serviciu Plugee, care le oferă clienților stații de încărcare rapidă în cadrul benzinăriilor. Plus zone de relaxare și mâncare bună la Fresh Corner în timp ce mașinile se vor încărca.

Michelin este partenerul tradițional Automarket în proiectele de amploare derulate de publicația noastră. Ca de obicei, marca franceză va fi alături de noi atât la capitolul siguranță și eficiență prin anvelopele premium care vor încălța mașinile din tur, cât și la capitolul planning, pentru că Ghidul Verde ne va oferi toate informațiile necesare pentru opririle de prânz și de peste noapte în orașele și locurile prin care vom ajunge cu această caravană.

Pentru ca jurnaliștii și invitații să aibă la dispoziție cel mai bun necesar tehnic posibil, prietenii noștri de la Server Config ne vor oferi workstation-uri și laptop-uri de performanță care să ne ajute să economisim nervi și timp la capitolul viteză de producție în timpul turului.

În plus, Server Config oferă și servicii de recondiționare pentru echipamente IT profesionale, deci compania bihoreană bifează și o zonă atât de apreciată de public în ultimii ani: ecologia și sustenabilitatea.

Nu în ultimul rând, zona medicală a turului va fi asigurată de partenerii de la SYNLAB, liderii europeni ai pieței de servicii medicale de laborator. În contextul SARS-CoV-2, regulile stricte pe care invitații vor fi nevoiți să le respecte în timpul turului vor fi dublate de un test Covid-19 realizat înaintea evenimentului. Promovăm responsabilitatea și calitatea nu doar în scris, ci și în zona sanitară.

START ÎN 11 SEPTEMBRIE: 11 ORAȘE, 2000 de kilometri

După o perioadă de prezentare prin articole dedicate a tuturor partenerilor din acest tur, plecarea efectivă va avea loc în 11 septembrie. Vom traversa munții de patru ori, vom aduna peste 2000 de kilometri electrici și ne vom întoarce în 18 septembrie la București. Vom trece prin Brașov, Bacău, Iași, Piatra Neamț, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Oradea, Arad, Timișoara, Sibiu și Pitești înainte de a ne întoarce în capitală pentru marele finish.

Vă invităm atât pe Automarket, cât și pe paginile de Facebook, Instagram și Youtube ale publicației noastre pentru a urmări materialele pe care le vom produce în #ElectricRomânia 2020. Bineînțeles, hashtag-ul #ElectricRomânia va fi la dispoziția tuturor pentru a vedea în direct toate articolele, impresiile și imaginile postate de jurnaliștii invitați la eveniment.

Comentarii (12)

  • Acest tur este cireasa de pe tortul anului 2020 in materie de jurnalism auto.
    Felicitari pentru proiect ! Deja eu astept cu nerabdare!
    10 4
  • mircea
    @radu
    Eh, nu prea a fost anul ăsta tort, dar mulțumim de cireașă :))
    4 2
  • ACE - Craiova
    Prin Drobeta Tr. Severin - Craiova - Slatina de ce nu trece acest tur electric?!

    Ar fi o ocazie concret pentru promovarea acestui tip de mobilitate si in Oltenia !!!
    11 4
  • mircea
    @ACE
    Pentru că nu putem trece peste tot :) Dar vin anii următori și va trece pe rând prin toate zonele țării.
    7 2
  • hazard
    din pacate pentru noi , toate vor iesi castigatoare.
    5 2
  • mircea
    @hazard
    Din fericire pentru toți, nu e o competiție. Nu ăsta e scopul nostru. Nu le comparăm, vom veni cu datele reale de autonomie și timpi de încărcare pentru fiecare separat. Apoi fiecare client alege ce i se potrivește, dacă e interesat.
    8 1
  • O Tesla pe cand ?
    7 3
  • Surpriza cea mai placuta a turului va fi Kia e-Niro, fara indoiala.
    8 4
  • Din toate masinile participante, cred ca cea mai potrivita alegere este Safety car-ul, dar nu varianta polestar, cu un T8 simplu. Destula automomie pentru naveta zilnica si posibilitate de a merge pe benzina cand nu poti incarca.
    4 3
  • Ciprian
    Felicitări pentru concept, participanți și mai ales concluziile ce vor fi trase la final. Eu personal abia le aștept în condițiile de trafic din zona Moldovei.
    6 4
  • Stefan
    În ce perioada pe organizează?
    0 0
  • Stefan
    11-18sept.acum am văzut. Va urez succes. Aștept cu nerăbdare ID 3
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru