Electricul BMW i5, transformat în Art Car: grafică digitală care își schimbă culoarea

de Alexandru Monenciu
Luni, 04.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sedanul cu zero emisii BMW i5 a fost transformat în Art Car. Denumit i5 Flow Nostokana, acesta este inspirat de clasicul Art Car bazat pe Seria 5 din generația E34, prezentat în 1991.

Constructorul german de automobile a decis să experimenteze cu tehnologia E Ink în 2022. Atunci, BMW a prezentat conceptul iX Flow, care putea să își schimbe culoarea (negru sau alb) prin apăsarea unui buton.

Un an mai târziu, tehnologia E Ink a evoluat odată cu prototipul i Vision Dee care putea afișa până la 32 de culori diferite. Acum, BMW a împins limitele acestei tehnologii și mai departe.

Cu ajutorul E Ink, electricul BMW i5 a fost transformat într-un Art Car veritabil. Denumit i5 Flow Nostokana, acesta este inspirat de clasicul Art Car din 1991, bazat pe Seria 5 din generația E34, opera artistei africane Esther Mahlangu.

Așa cum era de așteptat, Mahlangu și-a adus aportul și la versiunea modernă. Noul Art Car i5 Flow Nostokana integrează 1.349 de secțiuni E Ink, tăiate cu ajutorul laserului și controlate individual. Pe scurt, asta înseamnă că își pot schimba culoarea prin apăsarea unui buton.

Potrivit germanilor de la BMW, noul i5 Flow Nostokana va rămâne un exemplar unicat.

Dar, această grafică "vie" ar putea face, într-o zi, tranziția pe un model de serie.

via BMW

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru