Electricul Cupra Born a intrat în producție. Primul exemplar a părăsit linia de asamblare a uzinei din Germania

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 29.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul exemplar Cupra Born a părăsit linia de asamblare a uzinei din Zwickau, Germania. Ulterior, producția primului model electric al companiei spaniole va fi mutată la Martorell.

Cupra, divizia de performanță a spaniolilor de la SEAT, a publicat primele imagini și informații despre modelul electric Born la finalul lunii mai. Este primul model cu zero emisii al companiei, unul dezvoltat pe arhitectura MEB a gigantului Volkswagen, ca ID.3, ID.4 și Skoda Enyaq iV.

Acum, constructorul spaniol ne anunță că primul exemplar Born a părăsit linia de asamblare a uzinei din Zwickau, Germania. Ulterior, însă, producția noului Born va fi mutată la Martorell. Fabrica de aici va fi pregătită să asambleze modele electrice în 2025.

La lansare, noul Cupra Born poate fi comandat fie cu 150 CP și o baterie de 45 kWh (340 kilometri autonomie), fie cu 204 CP și 418 kilometri autonomie.

Debutul pe piață este programat pentru luna noiembrie. Cupra Born va fi expus în cadrul evenimentului Automobile Barcelona 2021, care își deschide porțile în 30 septembrie.

via Cupra

Comentarii (2)

  • Florin
    Ce am observat de cand tot scot producatorii masini electrice, este ca nu mai au nici o diferentiere intre ele. Adica ansamblul propulsor e acelas pt toate modelele din tot grupul, difera doar tabla si interiorul. Cazul de fata, pe arhitectura MEB avem aceleasi 2 versiuni de baterie si de motor electric pt toate marcile si modelele VAG. Nu o sa ne ramana sa comandam in scurt timp decat culoarea, cam cum era in vremurile bune la Dacia.
    7 0
  • bla bla
    Pai ce bai florin, pana acu' era vreo diferența în grupul vag între Seat Leon, VW golf, etc..? Nu aveau și alea aceleași motoare, cutii de viteze,....?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru