Electrizant: 20 de Tesla Model S vor concura în prima competiţie de maşini electrice din lume

de Daniel Popescu
Joi, 10.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
20 de maşini Tesla Model S vor lua startul în 2017 în prima competiţie de maşini electrice din lume. Electric GT World Series va include etape pe circuitele de la Barcelona, Mugello şi Estoril.

Popularitatea în creştere a maşinilor electrice are ca efect neaşteptat dezvoltarea unor competiţii de motorsport cu propulsie ecologică.

Primul pas a fost făcut în 2014 prin lansarea Formulei E, prima competiţie de monoposturi electrice din lume, care a atras numeroşi piloţi veterani care nu şi-au mai găsit locul în Formula 1. Iată însă că anul 2017 ar putea marca o premieră absolută în lumea sporturilor cu motor prin lansarea primei competiţii cu maşini electrice de serie.

Este vorba despre Electric GT World Series, un campionat care va debuta peste numai un an şi care va alinia la start 20 de maşini Tesla Model S. Maşinile vor avea pachetul standard al versiunii Tesla Model S P85+, vor ajunge de la 0-100 km/h în 3.2 secunde şi vor avea 416 CP şi un cuplu de 601 Nm. Totuşi, maşinile vor include modificări la suspensii, frâne şi sistemul de răcire specifice curselor pe circuit.

Urmareste Automarket
Planul prevede un sezon cu şapte curse care vor avea loc în Europa, America şi Asia, iar printre circuite se numără Barcelona, Donington, Mugello şi Estoril.

"Am ales Tesla Model S pentru că este una dintre cele mai bune maşini construite vreodată şi cu siguranţă una dintre cele mai bune maşini electrice.

Am testat deja maşina pe circuitul de Formula 1 de la Barcelona, dar şi pe legendarul circuit de la Jarama", explică Agustín Paya, proprietarul şi promoterul competiţiei.

Competiţia va alinia la start 10 echipe cu câte două maşini Tesla Model S, însă planul este ca în viitor şi alţi constructori să furnizeze maşini electrice în cadrul campionatului.

"Am ales Tesla Model S pentru că este o maşină de performanţă fantastică 100% electrică aflată în producţia de masă, dar încurajăm orice constructor să se alăture competiţiei. Ar fi fantastic să vedem şi alţi constructori de supercaruri care se alătura competiţiei Electric GT World Series", a adăugat Paya.

Via Motor1

Comentarii (7)

  • abia asta initiativa buna

    marii constructori sunt obligati sa vina acum cu oferte reale pentru clienti iar competitia va fi ca o vitrina numai buna de promovare
    10 3
  • George
    Pe cand trebuie sa ne asteptam la o cursa Le Mans electrica???
    2 1
  • PRIMA competitie 100% electrica este Formula E

    De ce dezinformati ?
    10 0
  • Ar fi interesant dacă ar apărea și o cursă cu hibride.
    1 1
  • O precizare: NUMAI cu hibride.
    0 1
  • Sunt deja competitii full electrice. iar electric nu e egal cu ecologic ! Alta dezinformare ! A se vedea articolul cu amicul cu Tesla amendat pentru emisii de CO2 !
    1 9
  • sa lase si cateva echipe hibride sau cu motor termic, sa se vada diferentele.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru